Keitä pakuriteetä!
Kotioloissa pakurikääpäteetä rakennetaan kaatamalla isoon kattilaan noin viisi litraa vettä sekä mukaan pannaan yksi vai useampi merkittävä pakurikimpale. Kiehutetaan hiljaisella tuella pari tuntia. Pakurikimpaleita pystyy keitellä 3-5 kertaa ennen kuin tehoaineet pienenevät ja koostumus heikkenee. Väliaikoina kimpaleita säilytetään jääkaapissa.
Teetä voikin juoda sellaisenaan vai laimentaa.
Kuivatut palaset pystyy myöskin jauhaa jauheeksi vahvalla tehosekoittimella. Jauheesta saattaa tehdä teetä sinällään taikka sekoittaa muun teen taikka kahvin joukkoon taikka ripotella esimerkiksi pirtelöihin.
Yleensä 2 teelusikallista jauhoa riittää litraan vettä. Usein teehen lisätään mausteeksi tai makua lievittämään esim. lakritsinjuurta, luomuhunajaa tai mantelimaitoa. Pakuria pystyy myöskin pakastaa.