Uusia alkuja

Muuttopäivän aamu alkoi odottavissa ja lämpimissä tunnelmissa terassilla auringosta nauttien. Aamulla saimme kuulla että Willebroekissa järjestetään karnevaalit, joten päätimme käydä katsomassa niitä vielä ennen muuttourakan loppuun saattamista. Karnevaaleilla oli toinen toistaan hienompia asuja, autoja ja esityksiä. Vuokranantajamme kertoi, että vapaaehtoiset valmistelevat vuoden ajan seuraavia karnevaaleja ja työn määrä näkyi karnevaaleilla kaikessa upeudessaan.

Karnevaalien jälkeen haimme laukkumme ja otimme suunnaksemme tulevan kotikaupunkimme Mechelenin. Matkamme ei sujunut suinkaan mutkitta, sillä karnevaalien vuoksi julkista liikennettä ei lähtenyt kotimme lähistöltä. Tuntien tarpomisen ja taksikyydin jälkeen pääsimme lopulta uudelle asunnollemme vain todetaksemme etteivät meidän avaimemme toimi. Onneksi paikalla oli kuitenkin talonmies, joka päästi meidät huoneeseemme ja luovutti meille oman toimivan avaimensa.

Vastaanotto- ja polikliinisen harjoittelun suorittaminen kotihoidossa ei kuulostanut alkuunkaan houkuttelevalta idealta, mutta näin loppusuoralla voin vain todeta sen olleen paras harjoittelupaikka jossa olen päässyt olemaan. Harjoittelussa kuljin pitkälti ohjaajieni matkassa, mutta monesti työskentelin myös yksin ohjaajani mennessä jo seuraavan asiakkaan luokse. Toisinaan minulla oli hankaluuksia puhua asiakkaiden mieltymyksistä ja tarpeista, kun yhteistä kieltä ei löytynyt. Saimme kuitenkin aina lopulta selvitettyä asiamme toisillemme asiakkaan kanssa. Kotihoidossa pääsi hyvin sisälle Belgialaisten kulttuuriin, sekä tutustumaan paikallisiin ihmisiin, heidän koteihinsa ja sairaudenkuviinsa. Harjoittelun loppukeskustelussa koin positiivisen yllätyksen, kun paikan pomo kertoi minun olevan aina tervetullut heille töihin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *