DIY-projekteja

En pidä itseäni varsinaisesti käsityöihmisenä, mutta ajoittain minua puraisee projektikärpänen ja silloin täytyy askarrella, virkata tai muulla tavoin valmistaa jotakin! Usein projektikärpäsen purema kestää n. 2-3 päivää, kunnes motivaatio taas katoaa ja minulla onkin monenmonta keskeneräistä projektia pyörimässä laatikoissa. Vauvaa varten olin kuitenkin jo aiemmin päättänyt valmistaa ihan itse muutamia juttuja, jotka ehdottomasti halusin mutta en tahtonut maksaa niistä maltaita. Avuksi värväsin hyvän ystäväni, jonka käsityötaidot ovat huomattavasti omiani paremmat ja jolta löytyi tietotaidon lisäksi myös tarvittavat välineet – ompelukone ja saumuri.

Ensimmäinen ideani, joka päätyi valmiiksi asti oli vauvanpesä. Halusin vauvalle turvallisen paikan makoilla esim. sohvalla meidän lähellämme ja supersuositut vauvanpesät täyttivät pinterest-tilini ja googlehakuni. Tämä projekti oli vasta-aloittelevalle ompelijalle hieman hankala, mutta olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Myös äitini vakuuttui kyvyistäni niin paljon, että osti minulle syntymäpäivälahjaksi ihan oman ompelukoneen! Valmiista pesästä minulla ei ole tähän hätään kuvaa, mutta eiköhän se tule vilahtamaan blogissa vauvan saavuttua ja pesän päästyä käyttöön.

Viimeisin valmistunut projekti oli vaunuverho, jonka teossa saumuri oli todella kätevä! En ollut koskaan ennen käyttänyt saumuria, hyvä kun edes tiesin mikä se sellainen on! Ostimme vauvaa varten käytettynä aivan ihanat emmaljungan yhdistelmävaunut, joihin sopivan vaunuverhon halusin tehdä itse. Paria eri ohjetta mukaillen ja itse tehdyn kaavan avulla vaunuverhosta tuli aivan täydellinen! Kankaaksi valitsin ohutta 100% puuvillaa, renkaat ovat AddBabyn monitoimirenkaat, jotka tilasin nappikauppa punahilkasta ja sirkkarenkaiksi valitsin prymin 8mm sirkat. Kangas ja sirkkarenkaat ovat Eurokankaasta. Toivottavasti osasin lisätä kuvat niin, että ne näkyvät teillekin… Tämän blogialustan käyttö näköjään kaipaa vielä harjoittelua ja ainakin google chromen kanssa alkaa mennä hermot… 

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

-A-

perhe raskaus-ja-synnytys lapset diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *