Bambutiskirätit

Bambutiskirätti1.JPG

Olettekos koskaan miettineet tiskirättejä? Miksi kummassa sellainen esine, jota joutuu käyttämään päivittäin, pitää olla ruma ja kertakäyttöinen. Tulin ajatelleeksi tätä, kun törmäsin Kiertin kauniisiin bambutiskirätteihin. Bambu on hyvää tiskirtättiainesta, se on hajuton, tehokas ja luonnostaan antibakteerinen. Tiskirätti peseytyy kätevästi muun pyykin seassa 60 asteessa.

Neulottuja bambutiskirättejä on pyörinyt blogeissa jo parisen vuotta ja nyt innostuin kokeilemaan niitä itsekin. Neuloin tiskirätit Be Sweetin bambulangasta, joka on kyllä hintansa väärti, sillä lanka valmistetaan etelä-afrikkalaisten naisten kehitysyhteistyöprojektina. 

Ohut ja liukas bambulanka oli haastavaa saada pysymään puikoilla, mutta kun siihen tottui, tiskirätit syntyivät yhdessä hujauksessa. Tein saman tien kaksi rättiä. On sitten puhdas rätti aina, vaikka toinen olisi pyykissä.

Neuloin nämä 18 x 18 senttiset liinat 3,5 puikoilla. Kumpaiseenkin loin 36 silmukkaa. Toinen tiskirätti on helmineuletta ja toinen raitaista 2 o, 2 n -neuletta, siirtyen joka kerroksella yhden silmukan verran oikealle.

Nämä liinat menivät joulupakettiin, mutta aion tehdä vielä omaankin keittiöön näitä, ehkä vähän pirtsakkaamman värisenä. Mainiota tiskirättiohjeita löytyy esimerkiksi Novitalta.

Bambutiskirätti2.JPG

Kommentit (1)
  1. Voi kiitos! Kiva, kun käyt lukemassa 🙂 Aurinkoista viikkoa sinulle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *