Helpot ruutusukat

DSCF7996.JPG

Ennen joulua täällä oli käynnissä melkoinen villasukkabuumi. Enimmäkseen neuloin ihan tavallisia villasukkia omaan käyttöön. Sellaisia harmaahapsia, joilla ei viitsi tylsistyttää edes blogin sivuja. Puikoille päätyivät kuitenkin myös nämä mustavalkoiset miesten villasukat.

DSCF7994.JPG

Enpä ole ennen tullut ajatelleeksi, että kirjoneuletta voi neuloa ilman, että kuljettaa toista lankaa kokoajan mukana. Näköjään voi! Nimittäin näiden sukkien monimutkaisen näköinen ruutukuvio on vain hämäystä. Kuvio on yksi nopeimmista ja hauskimmista, mitä olen koskaan neulonut.

DSCF8001.JPG

Lyhykäisyydessään kuvio neulotaan näin: 

Sukan silmukkamäärän pitää olla neljälle jaollinen. Aloita kuvion neulominen mustan resorin jälkeen valkoisella langalla. Neulo 3 oikein ja nosta neljäs silmukka (musta) neulomatta. Toista tätä kaksi kerrosta. Neulo kolmannen kerroksen kaikki silmukat valkoisella oikein. Vaihda sitten lanka mustaan ja neulo 3 oikein ja nosta neljäs silmukka (valkoinen) neulomatta. Toista kaksi kerrosta. Neulo kolmas kerros kokonaan mustalla oikein. Jatka valkoisella langalla kuten alussa.

Jos kuvion jatkaminen tuntuu haastavalta kantapään jälkeen kavennusten lomassa, voi jalan pohjan neuloa silmukoita nostelematta, kuten alkuperäisessä ohjeessa on tehty.

Kantapää ja kärki on neulottu Novitan miesten perusvillasukkien ohjeen mukaan.

DSCF7986.JPG

Tällä kuviolla syntyisi helposti myös kivat lapaset tai kaulahuivi. Täytyy pitää mielessä!

Kommentit (7)
  1. Kirjoneule Villasukat | Kymmenen Uutiset
    15.10.2020, 13:30

    […] Helpot ruutusukat – Paperikaupan tyttö | Lily – Ennen joulua täällä oli käynnissä melkoinen villasukkabuumi. Enimmäkseen neuloin ihan tavallisia villasukkia omaan käyttöön. Sellaisia harmaahapsia, joilla ei viitsi tylsistyttää edes blogin sivuja. Puikoille päätyivät kuitenkin myös nämä mustavalkoiset miesten villasukat. […]

  2. Nerokasta! Inhoan langankuljetuksia neuloessa, joten tämä menee kyllä testaukseen. Kiitti ihanasta vinkistä!

    1. Jee! Kiva, jos innostuit! Tää on kyllä mainio keksintö 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *