Ihka ekat lapaset

Lapaset.JPG

Nyt tuntuu, että olen ottanut suuren edistysaskeleen tässä kutomishommassa. Neuloin ihan oikeat lapaset! No olihan niissä hommaakin. En edes pysy laskuissa, kuinka monta kertaa jouduin purkamaan ensimmäisen lapasen. Ihan oma vika silti, kun piti heti alkaa hifistelemään. Peruslapasen ohje nimittäin näytti minusta niin ”helpolta”, että päätin siirtyä heti kuoviollisiin lapasiin. Enkä tietenkään tyytynyt mihinkään valmiiseen ohjeeseen, vaan nämäkin piti neuloa kahta tai oikeastaan kolmea eri ohjetta yhdistelemällä. Yritin aluksi neuloa peukalokiilallisia lapasia, mutta onneksi jossakin kohtaa tajusin vaihtaa ohjeen helpompaan kiilattomaan versioon.

Näistä tuli oikein mukavat ja lämpöiset lapaset. Olivat ne nopeat tehdäkin, kunhan vain ohje selkiytyi. Tällaisia voisi tehdä parin jos toisenkin pukin konttiin! Neuloin lapaset kolmosen sukkapuikoilla Novitan Seitsemän veljestä -langalla. Lapasten kämmenpuoli neulotaan kokonaan oikein ja selkäpuoli kuviolla, johon löytyy ohjeet täältä.

Neulomisohje menee suunnilleen näin (oikea lapanen):

Luo 36 silmukkkaa. Neulo 2o 2n -joustinneuletta noin 7 senttiä. Neulo sitte yksi kerros oikein ja lisää kerroksen aikana yhteensä kuusi silmukkaa tasaisin välein. Nyt sinulla on 42 silmukkaa.

Jatka neulomista niin, että neulot aina ensimmäiset 21 silmukkaa oikein ja seuraavat 21 kuvio-ohjetta noudattaen. Kun olet neulonut noin kuusi senttiä, neulo kämmenpuolella kaksi oikein ja neulo sitten peukalokohdan viisi silmukkaa eri värisellä langalla ja jätä silmukat odottamaan peukalon neulomista.

Jatka neulomista kunnes etusormi on lähes kokonaan peittynyt. Tee kavennukset niin, että neulot yhteen kaksi silmukkaa lapasen molemmista reunoista joka rivillä (I- ja III-puikon alussa ja II- ja IV-puikon lopussa). Yritä jatkaa kuviota mahdollisuuksien mukaan loppuun saakka. Päättele lapanen, kun jäljellä on enää kuusi silmukkaa. Neulo sitten peukalo Punomon ohjeen mukaan.

Vasen lapanen neulotaan samalla tavalla, mutta peukalo kohta tulee kahden silmukan päähän vastakkaisesta reunasta (II-puikon lopussa). Jos sovellat ohjetta, kannattaa ottaa huomioon, että silmukkamäärän pitää olla joustinneulekohdassa kahdelle jaollinen ja kuviossa kolmelle jaollinen.

Pahoitteut näistä kamalan epämääräisistä´ohjeista. Ei ole tämä neulekieli ihan hallussa vielä, mutta on kiva kuitenkin antaa mahdollisuus jollekin neuloa tällaiset. Vastaan mielelläni, jos herää kysymyksiä.

Ihanaa viikonlopun jatkoa ja puikkojen kilinää!

Kommentit (2)
  1. Ihana väri ja kaunis kuvio. Haastava aloitus.

    1. Kiitos! Oli kyllä haastava, mutta valmista tuli 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *