Joulukalenteritalkoot

image.jpgHuh, melkoinen askarteluviikonloppu takana! Sanotaan, että aika kultaa muistot. Niin myös joulukalenterien kohdalla. Viime vuonna väkersimme hiki hatussa yötä myöten pikkuruisia taloja ystäväni kanssa ja tänä vuonna piti tietenkin saada uudet. Eihän se joulukalenterirupeama niin kamala voinut olla?

image.jpg

Löysin suloisesta Zü-blogista aivan ihastuttavan joulukalenterin, jonka voisi kätevästi tulostaa ja saksia valmiiksi.

Mutta ehei, tietenkään en voinut tyytyä niin helppoon ratkaisuun, vaan päätin tehdä pyramidit kartongista. Tulostelin kaavaa erikokoisena ja piirsin erivärisille kartongeille ääriviivat ja taittelin. Taitosviivat piti vetää vähän summamutikassa ja osasta tulikin aika vinksahtaneen näköisiä. Lopuksi liimasin pyramideihin numerolaput, täytin kaverini kalenterin herkuilla ja teippasin luukut kiinni washiteipillä. Helppoa tai sitten ei.

image.jpg

Kalenterirupeamaan kului yhteensä 7 tuntia! Ainakin, jos laskee mukaan kaikki glöginjuomiset ja juoruilut.

Anteeksi, mutta kuka on keksinyt, että joulukalenterissa pitää olla 24 luukkua? 24 kartonkipyramidia yhdessä illassa on ihan järkyttävän paljon. 

Palatessani joulukalenteritalkoista kotiin neljältä lauantaiaamuna silmät ristissä ja sormet kipeinä, lupasin itselleni, ettei enää ikinä. Mutta viimeksi tänään löysin itseni Pinterestistä tekemästä joulukalenterisuunnitelmia ensi vuodelle. Eihän se nyt niin kamalaa ollut?

image.jpg

Psst! Blogi löytyy myös Facebookista, jonne linkkailen löytämiäni kivoja DIY-ohjeita varsinkin nyt ennen joulua 🙂

Kommentit (7)
 1. Eeeikä, itse kun tein viime vuonna ne samat minitalot, jotka säilytin nätisti sängyn alla koko vuoden ja iloitsin ettei tänä vuonna tarvitse tehdä uusia, kun edellisenä vietti tuntikausia askarrellessa. Nyt tuli suorituspaineita kun siulla on taas uusia ihania juttuja 😀

  1. Hahaa 😀 Sä ainakin ymmärrät hyvin mistä puhun! Mullakin olis ne talot vielä säilössä, mutta kun niin teki mieli tehdä taas jotain uutta! Mutta sellainen työmäärä yhden joulun takia on aika järjetön. Paljon fiskumpaa olisi tehdä uusi kalenteri parin kolmen vuoden välein 🙂

   1. Suunnittelin, etta vuoden paasta kun on uusi koti niin voi tehda uuden joulukalenterinkin….. ehka! 😀 Tana vuonna on muutto ennen joulua, niin ehka uusien askarteleminen olis senkin puoleen ollut turhaa.

    Niin ja sainhan kaytettya joulukortteihinkin tunnin tai pari..

 2. Ihana joulukalenteri ja todella kiva idea, että kaverit askartelevat toisilleen sellaiset.

  1. Joo tää on paras idea pitkään aikaan! Kyllä aikuisillakin pitää olla joulukalenterit!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *