Karamellitaloja ja kissimirrejä

Tartto7.jpg

Terveisiä kaupungista, jossa talot ovat kuin karamelleja, kadunnimet hupsuja ja kissoilla on kissanpäivät. 

Tartto2.jpg

Vietin neljä päivää Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa Tartossa ja ihastuin täysin. Rento opiskelijakaupunki oli täydellinen paikka viikonloppuloman viettoon. Varsinkin, kun oppaana oli miltei paikallinen viron kieltä taitava kaveri. Tartoon matkustaessani en muistanut edes, miten viroksi sanotaan kiitos ja viimeisenä reissupäivänä hoidin jo kahvila- ja kauppatilanteetkin kokonaan viroksi.

Tartto3.jpg

Kuten niillä parhaimmilla kaupunkilomilla, matkan tarkoituksena oli syödä hyvin ja kävellä ympäriinsä. Nälkää en juuri reissun aikana ehtinyt tuntea. Oikeastaan aina kun ähky hieman hellitti, poikkesimme jo seuraavaan kahvilaan. Tiesittekö, että virolaisessa ruokakaupassa myydään valmistiskillä varmaan 50 erilaista jälkiruokaa?

Tartto4.jpg

Tartosta parhaiten jäivät mieleen ihanat puutalokaupunginosat. Soppalinnan (Supilinn) kaupunginosassa kadut on nimetty kasvisten mukaan. Kuinka hauskaa olisikaan sanoa asuvansa osoitteessa Herne 6 tai Selleri 7? Värikkäiden puutalojen reunustamilla hiljaisilla kaduilla ihastusta herättivät auringossa kellivät suloiset kissat. En muista monenko talon kohdalla sanoin, että voisin asua tällä, mutta aika monen.

Tartto10.JPG

Tartto12.JPG

Tartto9.jpg

Soppalinnan idyllisestä ilmapiiristä huolimatta lempparikaupunginosani oli Karlova. Taiteilijaopiskelijoiden suosimalla alueella talot olivat vieläkin värikkäämpiä ja hauskempia kuin Soppalinnassa. Sellaisia tosielämän Huvikumpuja. Alueelta löytyi myös ihania putiikkeja, jotka myivät virolaista designia ja vintagea.

Tartto5.jpg

Tartto6.jpg

Matka Tartoon jäi aivan liian lyhyeksi. Olisin voinut maistaa vielä niin monta Wernerin kakkua, tanssahdella muutaman illan lisää Naiivissa ja ihastella loputtomasti Kutshi Mutshin mielettömiä koruja. Pian takaisin!

Tartto8.JPG

 

Kommentit (15)
  1. kissakahvila
    9.4.2014, 17:52

    Ihania kuvia ja miten somia kissoja! Tunnistin heti Tartoksi, vaikka olen käynyt siellä vain kerran, vuosia sitten.

    1. Hauskaa, että tunnistit paikan! Tartto on kyllä ainut laatuaan 🙂

  2. Tartossa oli kyllä poikkeuksellisen hassuja kissoja 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *