Neulottuja tyynyjä

Tyynyt3.JPG

Nämä kaksi neuletyynyä olivat syksyni isoin neulomisurakka. Ihan hyvä askel haaveilemaani itse tehtyyn neuletakkiin tai villapaitaan. Näissä ei onneksi tarvinnut miettiä hihoja, napinläpiä tai kaula-aukkoja. Kunhan antoi puikkojen kilkattaa vain.

Tyynyissä kuvioiden suunnittelu oli hauskin vaihe. Neuloin toiseen tyynyyn palmikkoa ja toiseen vinon kolmiokuvion. Molemmissa tyynyissä toinen puoli on raitaista aina oikeaa neuletta. 

Tyynyt1.JPG

Neuloin 40 x 40 senttimetrin tyynyt nelosen puikoilla 64 silmukalla tasoneuleena. Kenollaan olevat kolmiot ovat 7 silmukkaa leveitä ja pitkiä. Kolmiot kaventuvat yhden silmukan verran joka kerroksella. Jokaisen kolmion väliin tulee yksi kerros valkoista.

Palmikkotyynyssä taas on kolme kuuden silmukan palmikkoa ja niiden kaverina helmineuletta. Palmikkojen molemmilla puolilla on aina kahden silmukan verran nurjaa.

Neuloin kummassakin tyynyssä kuviota 40 cm ja vaihdoin sitten aina oikeaan neuleeseen, jossa neulotaan aina kaksi kerrosta yhdellä langalla aloittaen nurjalta puolelta.

Tyynyt2.JPG

Vähän on nyt sekavat sepustukset, mutta kokeilemalla varmaan selkiytyy. Sitä paitsi tyynyihin on helppo suunnitella ihan omat kuviot tai neuloa toimituksen ohjeen mukaan pelkästään raidallisia tyynyjä. 

Nämä tyynyt menivät joululahjapakettiin, mutta ehkäpä jossakin vaiheessa intoudun neulomaan itselleni omat tyynyt. Ehkäpä jotain mustavalkoista, siksakkia tai sinapinkeltaista. Voi, miten hienoja tyynyjä sitä voisikaan tehdä!

Tyynyt4.JPG

 

Kommentit (17)
  1. Hehee, kiitos! No äipälle sitten vain tilausta menemään 🙂 

  2. Hienoja on! Muistatko, mitä lankaa käytit ja kuinka paljon meni?

    1. Hups, olennainen taisi unohtua! Käytin Novitan Isoveli-lankoja. Värit 010 ja 067. Olisikohan lankaa mennyt joku 300 g per tyyny.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *