Nimikyltit yrteille

Nimikyltit2.jpeg

Olen himoinnut viime syksystä lähtien Tigerin kirjainleimasimia. Harmikseni aina, kun olen käynyt niitä kyselemässä, ne ovat olleet loppuunmyytyjä. Nyt sain vihdoin omani. Samalla pääsin toteuttamaan Pinterestistä aikoja sitten bongaamani yrttien nimikyltit.

Käytin kylttien tekoon valkoista Fimo-askartelumassaa, joka on aivan saven tapaista, mutta sitä ei tarvitse ollenkaan paistaa. En ole tehnyt savitöitä sitten ala-asteen jälkeen ja sen kyllä huomaa! Oli yllättävän haastavaa saada kaikki rypyt ja kuhmut sileiksi, mutta ihan hauskoja niistä tuli vähän kuhmuraisinakin. Nyt ei ainakaan mene mintut ja basilikat sekaisin, ja on sitten tulevillekin yrttikesille kylttejä varastossa.

Nimikyltit6.jpeg

Nimikyltit4.jpeg

Yrttien nimikylttejä varten tarvitset:

 • Fimo-askartelumassaa
 • kirjainleimasimet (esim. Tigerista tai Granitista)
 • veitsen

Nimikyltit3.jpeg

Pyörittele massasta parin sentin levyisiä palloja ja muovaa pallot sitten noin 12 senttiä pitkiksi pötköiksi. Kannattaa edetä yksi kyltti kerrallaan ja pitää muut pallot sen aikaa muovipussissa. Massa kuivuu yllättävän nopeasti!

Litistä pötkö ja leikkaa toinen pää veitsellä teräväksi. Paina kirjainleimasimilla nimet massaan. Jos haluat nimet alhaalta ylös päin, kannattaa aloittaa viimeisestä kirjaimesta. Anna massan kuivua yön yli.

Nimikyltit5.jpeg

Nimikyltit ovat myös loistava äitienpäivälahja-idea! Lisää äitienpäivälahjavinkkejä Facebookissa. Sinne vain seurailemaan!

Nimikyltit1.jpeg

Kivaa viikonloppua!

// EDIT: Suosittelen käyttämään sittenkin sitä uunissa paistettavaa massaa. Tämä massa pehmenee kosteassa mullassa! 

kauneus diy
Kommentit (7)
 1. Raija/Kodintuntu
  22.4.2022, 01:26

  Hei! Tämä on vanha artikkeli, jota haluaisin jakaa omassa blogikirjoituksessani. Toivottavasti sinulle sopii jakaminen ja kuvan käyttö! Todennäköisesti et tätä kommenttia huomioi kun aikaa on kulunut… Niin linkitän tämän jutun omaani, joka on kodintuntu.fi/aikakouliataimet-mistänimikyltit? tai jotain vastaavaa, koska en ole vielä kirjoittanut juttua valmiiksi. Terkuin Raija/Kodintuntu

 2. Tuuli - Looking for Clementines
  15.5.2014, 07:58

  Onpa kivoja! Nuo kirjainleimasimet olisi kyllä hyvä hankinta, jos jossain tulisi vastaan.

  1. Kiitos! Kirjainleimasimet ovat kyllä huippuja ja niitä voi hyödyntää vaikka mihin! Tigerin lisäksi olen bongannut niitä Granitista, joskin vähän tyyrimpään hintaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *