Onneksi on marraskuu

Sunnuntai.JPG

Syksyn verkkainen vaihtuminen talveen ei ole ensinkään hullumpaa aikaa. Se on turvaamisen ja huolehtimisen aikaa, se on aikaa jolloin itse kukin kerää talven varalta niin suuria varastoja kuin suinkin. Tuntuu hyvältä  kerätä omaisuutensa aivan likelle itseään, koota ajatuksensa ja kääriytyä lämpöönsä ja kaivautua kaikkein perimmäiseen koloon, turvallisuuden keskipisteeseen, missä voi puolustaa kaikkea mikä on tärkeätä ja arvokasta ja ikiomaa.

Näin kirjoittaa Tove Jansson kirjassaan Muumilaakson marraskuu. Kovin surumielinen mutta lohdullinen kirja on parasta luettavaa juuri nyt.

Oli se marraskuu miten synkkä ja kurja tahansa, on siinä paljon hyvääkin. Kun ulkona myrskyää, saa luvan kanssa hipsutella villasukat jalassa kotona, lämmittää neljännen mukillisen glögiä ja tehdä juuri sitä, mitä huvittaa tai olla tekemättä mitään. Sama ei onnistuisi kauniina kesäpäivänä ilman syyllisyyden tunnetta.

Kävin tällä viikolla Sinellissä hakemassa tarvikkeita joulukorttien tekoa varten. Täällä on muutenkin jouluvalmistelut jo täydessä vauhdissa. No, ainakin ajatuksen tasolla. On niin mukava suunnitella hartaasti, mitä sitä tekisi kenellekin lahjaksi. Puikot kilisevät iltaisin tauotta. Olisi niin monta hyvää ideaa, mitkä pitäisi vielä ennättää neuloa joulupakettiin. Saa nähdä, miten käy. Onneksi on marraskuu, illat loputtoman pitkiä ja saa tehdä juuri sitä mitä huvittaa.

Leppoisaa sunnuntaita!

Kommentit (4)
 1. Juuri tässä jokin aika sitten ajattelin, että olisipa kiva lukea muumikirjoja todella pitkästä aikaa. Taidanpa toteuttaa ajatuksen jossain vaiheessa 🙂

  Mulla on joulukorttien teko puolessa välissä, niitä on hauska tehdä. Tämän vuoden joulupostimerkkikin on niin tunnelmallinen♥ Rakastan askartelukauppoja, niissä minun täytyy yleensä itseäni hillitä 😉

  Mukavia hetkiä joulujuttujen parissa!

   

  1. Sinulla on sitten sama vika askartelukauppojen kanssa kuin minulla. Helposti kyllä lähtee käsistä siellä! Joulukorttien suunnittelu ja askartelu on kyllä tosi mukavaa puuhaa. Ihastelin itsekin jo tämän vuoden joulupostimerkkejä, niin hienoja! Mukavia kortintekohetkiä sinullekin!

    

 2. Tiedätkö, mä rakastan muumeja! Hassua, meillä on aika paljon yhteistä sun kanssa.:)

  Täälläkin puikot kilisee, pipotehdas pystyssä. Vähän ajattelin, että yrittäisin neuloa kaikki joululahjat, olisi ainakin itse tehty ja huolella mietitty.

  Meillä sauna lämpiää, sitten on sen glögin vuoro. Ja puikkojen ja kynttilöiden.

  Ihanaa iltaa Paperikauppaan!

  1. Joo muumit on ihania! Hieno ajatus neuloa kaikki joululahjat. Minullakin aika monta neulomusta pääsee pakettiin 🙂 Mukavaa viikkoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *