Syysretki Porvooseen

Porvoo1.jpg

Mikä olisikaan parempi tapa viettää syyspäivää kuin lähteä retkelle naapurikaupunkiin. 

Pääsin viime viikolla piipahtamaan Porvoossa töiden merkeissä. Porvoo on siitä mukava paikka Helsingissä asuvalle, että se on lähellä, eikä siihen koskaan kyllästy. Voisin loputtomasti astella vanhan kaupungin mukulakivikatuja ja ihastella pastellinvärisiä puutaloja.

Kun kesän hetkisyys ja suurimmat turistilaumat ovat poissa, pääsee pikkukaupungin fiilikseen ihan eri tavalla kiinni. Lokakuinen kirpeys, punertavat puut ja kynttilälyhtyjen tuike saavat muistamaan, mikä syksyssä olikaan ihan parasta.

Porvoo9.jpg

Porvoon vanhan kaupungin kivoista pikkuputiikeista suurin osa löytyy näppärästi Jokikadun varrelta. Siellä sisustusvimmainen löytää paikkansa Åttasta, jonka täkeistä ja tyynyistä en meinannut saada silmiäni irti. Herkuttelijaa hemmotellaan vastapäisessä Skafferissa ja vanhojen astioiden metsästäjän aarreaitta löytyy sekin samaiselta kadunpätkältä.

Porvoo8.jpg

Porvoo7.jpg

Kun pää on riittävän pyörällä pikkuputiikkien kiertelystä, kannattaa poiketa joen varrella sijaitsevaan punatiiliseen Paahtimoon, joka pääsee todella oikeuksiinsa vasta säiden viilettyä. Kupillinen höyryävää paikan päällä paahdettua kahvia maistuu parhaimmalta silloin, kun näpit alkavat olla jäässä ja posken päät punottavat. Hämyisen kahvilan pöydissä tunnelmaa luovat kynttilät.

Makean perässä sen sijaan suuntaisin Raatihuoneentorille Cafe Fannyyn, jonka vitriini notkuu paikallisen leipomon herkkuja.

Porvoo2.jpg

Vaikka Jokikadulla on ihmisen hyvä olla, kannattaa rohkeasti ottaa askel sivummalle ja tehdä pieni kävelylenkki syvemmälle vanhaan kaupunkiin. Pikkuruisilla kujilla on hauska tallustella ikivanhoja taloja sympaattisine pihoineen vilkuillen. Monelle ikkunalle on jätetty hauskoja asetelmia pikkuisista esineistä ohikulkijoiden ihasteltavaksi.

Porvoo3.jpg

Porvoo4.jpg

Porvoo5.jpg

Jos nälkä pääsee yllättämään, Porvoossa sekin on vain positiivinen asia. Kaupungista löytyy monta hyvää ravintolaa, jotka jo pelkästään riittäisivät syyksi tehdä visiitti kaupunkiin. Pizzoistaan tunnettua Gabriel 1763 ja deli-tyyppistä ruokaa tarjoavaa Zum Beispieliä voin ainakin lämpimästi suositella.

Tekisi mieli suunnitella jo seuraavaa retkeä. Voin vain kuvitella, miltä Porvoo näyttää sitten, kun ensilumi sataa ja kaduille ilmestyvät jouluvalot.

Porvoo6.jpg

Kommentit (10)
  1. Upeita kuvia! Ja tahto mennä tutustumaan Porvooseen on kyllä hienon näköinen kaupunki.

    1. Kiitos! Suosittelen kyllä lämpimästi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *