Tasseliheijastin

Heijastin2.JPG

Huh hei, miten aika rientää! Viisi joulukalenterin luukkua on jo auennut ja huomenna juhlistetaankin itsenäisyyspäivää. Vaikka sitä kuinka yrittäisi aloittaa jouluvalmistelut hyvissä ajoin, aina tuntuu, että joulukuu on yhtä hässäkkää. Onneksi ei ainakaan ihan hirveästi tarvitse juosta kaupoissa väkipaljouden keskellä, kun tekee lahjat itse. Suosittelen!

Joku siellä on varmaan jo ehtinyt ihmetellä, että missä ne hienot piparitalopostaukset oikein viipyy, mutta juttuhan on niin, että ne piparit meni kirjaimellisesti pipariksi. Joskus voisi olla ihan hyvä noudattaa sitä reseptiä, eikä soveltaa niin kauheasti! No, viikonloppuna taas uusi yritys. Saa nähdä, miten tytön käy!

Sen sijaan päätin jakaa teille nyt pitkän viikonlopun varalle mainion tasseliheijastimen ohjeen. Näitä tekee vaikka miten monta ihan yhdessä illassa. Vaikka sitten pikkujoulupakettiin tai kaveria ilahduttamaan.

Heijastin3.JPG

Tarvitset:

 • leveää heijastinnauhaa (esim. Sinellistä)
 • metallisen lukon
 • hyvää liimaa
 • sakset
 • viivottimen
 • kynän

Leikkaa heijastinnauhasta noin 20 senttiä pitkä pätkä. Jätä pieni pala nauhaa sivuun kiinnityslenkkiä varten. Piirrä parin sentin päähän reunasta viiva ja leikkaa nauha hapsuiksi viivaan saakka. Levitä nauhan yläosaan liimaa ja aseta heijastinsuikale sen päälle. Aloita rullaaminen. Parin kierroksen jälkeen pujota lukko heijastinsuikaleeseen ja liimaa kiinni. Rullaa loppuun ja pidä heijastinta hetki, jotta liima kuivuu.

Heijastin4.JPG

Mukavaa itsenäisyyspäivää kaikille! Muistakaa herkutella!

Heijastin1.jpg

Kommentit (11)
 1. Minkälaista liimaa käytit tätä tehdessä? Nimittäin itse kun kokeilin niin liima ei ollut tarpeksi hyvää, joten purkaantui hetken käytön jälkeen. 🙁

  1. Voi ei! Käytin itse UHU:n Power-liimaa, jota saa askartelukaupoista. Sillä liimatut heijastimet ovat ainakin kestäneet hyvin käytössä. Se on kyllä ihan luottoliima joka lähtöön, suosittelen! Toivottavasti saat heijastimesi vielä korjattua.

 2. Voi jes, kiitos, pelastit juuri mun joululahja-ahdistuksen! Tää on aivan täydellinen lahjavinkki:)

  1. Ihanaa, jos innostuit 🙂 ja nää on tosi nopeita tehdäkin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *