Villalankoja ja ärräpäitä

image.jpg

Voi villatakki! Siinä se taas nököttää lankakorissa, kuinkas muutenkaan. Ehkä sen ei ole tarkoituskaan valmistua.

Kävipä niin ikävästi, että lanka loppui juuri, kun olin jo luullut olevani loppumetreillä. No, ei siinä vielä mitään, kaupastahan sitä lankaa saa. Tämä lanka nyt vain sattui olemaan kotoisin Oulunkylän Lankamaailmasta, joka on minunlaiselleni lankahullulle vähän liian ihana paikka. Aina, kun sinne asti joutuu lähtemään, pitää miettiä, mitä kivaa sitä neuloisi seuraavaksi ja sitä seuraavaksi.

Lähdin kaupasta pää pyörällä langoista ja monen kympin verran köyhempänä, mutta sormet uusista ideoista syyhyten. Kotona jatkoin tunnollisesti villatakin parissa, vaikka uutukaiset langat olisivat houkutelleet paljon enemmän.

No, ei aikaakaan, kun tajusin, että lanka on taas lopussa. Olin ostanut vain yhden kerän, koska olinhan jo ihan loppusuoralla. Aikamoinen taikuri saa olla, jos meinaa saada 50 gramman kerän riittämään jättimäiseen hihaan ja kilometrin mittaiseen napinläpilistaan.

image.jpg

En tietenkään jaksanut lähteä heti uudestaan Lankamaailmaan, vaan aloittelin mieluummin uusia neulomuksia. Nyt työn alla on kirjoneuleiset kämmekkäät ja suunnitelmissa ihkaekat villasukat sitten ala-asteen karmaisevien kokemusten. Saa nähdä, milloin pääsen taas palaamaan villatakin pariin.

Villatakkia olen kyllä pruuvaillut jo moneen otteeseen. Eihän siitä puutu enää kuin toisen puolen napinläpilista. Miten ihanan lämmin ja pehmoinen takki se onkaan! Ihan kauniskin, jos ei aivan suurennuslasilla tiiraile. Ehkä vielä jonain päivänä pääsen käyttämään sitä, jos hyvin käy.

image.jpg

Neulominen on kyllä parasta puuhaa näin syksyisin. Taas voi tuijottaa hyvällä omalla tunnolla iltaisin kaikenmaailman tv-sarjoja, kun käsissä syntyy samaa aikaa vaikka mitä luomuksia. Joko teillä puikot kilisee?

Kommentit (12)
 1. Mikä ihana matto! Mistä oot sen löytänyt?

  1. Kiitti! Muistaakseni Hemtexistä joskus 5-6 vuotta sitten..

 2. Vielä ei puikot kilise, kun kaikki neulomiskamat on vanhempien luona väliaikaisesti säilytyksessä enkä ehkä viitsi lähteä taas ostamaan kaikkea välineitä kaupasta. Saa nähdä jaksaako vielä kuukauden odotella vai sortuuko sittenkin sinne kauppaan neulontahyllylle. Ihmeellisesti tosiaan se neulominen alkaa taas houkutella syksyn tullen! 🙂 Se on tosiaan niin koukuttavaa eikä tosiaankaan enää niin mummomaista kuin joskus aikaisemmin. 😀

  Villatakki on munkin tavoitelistalla, pitää kehittää hermoja (ja taitoja) niin hyviksi, että sen pystyy joskus tekemään. 😀

  1. Voi vitsi. Ehkä voit ostaa sellaiset puikot, mitä valikoimissasi ei vielä ole ja tehdä niillä jotain? 🙂

   Villatakki oli yllättävän helppo, mutta kylläkin suuritöinen, että niitä hermoja se tosiaan vaatii. Eikä kannata olla kovin pikkutarkka, muuten ei tule ikinä valmista. Jos nyt aloittaisin saman villatakin uudelleen, tekisin sen niin paljon paremmin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *