Eettinen valinta jouluksi: miksi en hanki aikuisten joulukalenteria tänä vuonna

Joulu lähestyy taas, ja perinteisesti moni meistä on tottunut avaamaan joulukalenterin joka aamu joulukuun alusta aina aaton odotukseen asti. Aikuisille suunnatut joulukalenterit ovat viime vuosina nousseet suosioon, ja monet niistä tarjoavat houkuttelevia yllätyksiä, kuten kosmetiikkatuotteita. Kuitenkin tänä vuonna olen päättänyt tehdä pienen eettisen valinnan ja jättää aikuisten joulukalenterin hankkimatta. Miksi näin? Lue eteenpäin saadaksesi selville syyn päätökseni taustalla.

Viime vuoden joulukalenterista jäi nimittäin nurkkiin pyörimään useita kosmetiikkatuotteita, jotka eivät päätyneet koskaan käyttööni. Erityistä syyllisyyttä tunnen sen pienen hiusnaamion takia, joka oli mukana kalenterissa näytekoossa. Vaikka hiusnaamio voi olla hyödyllinen tuote, en vain koskaan löytänyt tilannetta, jolloin olisin sen avannut ja käyttänyt. Sen sijaan se on kerännyt pölyä kaapissani.

Tämä ei ole vain henkilökohtainen ongelma. Monet joulukalenterit sisältävät kosmetiikkatuotteita, jotka saattavat olla vääränvärisiä, -kokoisia tai -tyyppisiä omiin tarpeisiin nähden. Tämä johtaa siihen, että nämä tuotteet jäävät käyttämättömiksi ja saattavat lopulta päätyä roskiin. Tämä ei ole vain huonoa talouden pitoa vaan myös ympäristön kannalta kestämätöntä, kun otetaan huomioon kaikkien niiden resurssien tuhlaaminen, jotka menevät tuotteiden valmistamiseen ja pakkauksiin.

Sen sijaan olen päättänyt panostaa joululahjoihin ja tuotteisiin, joita tiedän tulevani käyttämään. On paljon mielekkäämpää ostaa tuotteita, jotka tulevat todella tarpeeseen tai tuovat iloa ja hyötyä arkeen. En halua ostaa tuotteita sokkona, vain sen takia, että ne ovat osa joulukalenterin yllätystä. Ennemmin haluan tehdä harkitumpia hankintoja ja nauttia joulusta ilman ylimääräistä tavaraa, joka jää käyttämättömäksi.

Kun mietit omia joulusuunnitelmiasi, kannustan sinua harkitsemaan, mitä ostoksia teet ja miten voit tehdä joulusta kestävämmän ja nautinnollisemman juhlan itsellesi ja ympäristölle.

koti vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *