Tarpeettomien tuotteiden kierrättäminen – Löytö kaapin perältä opetti tärkeän läksyn

Kaikki meistä ovat varmasti joskus sortuneet hankkimaan tuotteita, jotka lopulta jäävät käyttämättömiksi ja pölyttyvät kaappien perukoilla. Niin kävi myös minulle, kun päätin vihdoin ryhtyä siivoamaan vaatekaappiani ja muita kaappejani. Kaivoin esiin unohtuneita aarteita ja sattumalta löytämäni Ritualssin dödö avasi silmäni tarpeettomien tuotteiden kierrättämisen tärkeydelle.

Löytö kaapin perältä

 

Kaapin pohjalta paljastui pieni pullo Ritualssin dödöä, joka oli unohtunut sinne jo ajat sitten. Muistelin hankkineeni sen innolla, mutta jostain syystä se oli jäänyt käyttämättömäksi. Tuoksu oli ihanan raikas, mutta se ei ollut sopinutkaan omalle iholle niin kuin olin ajatellut. Katsellessani pulloa kädessäni tajusin, että tässä oli täydellinen esimerkki siitä, miten turhia ostoksia syntyy ja miten tärkeää olisi tunnistaa tarpeettomat tuotteet ajoissa.

Sen sijaan että olisin jättänyt dödön vain lojumaan kaapin perälle, päätin ottaa oppia tilanteesta. Mieheni, joka oli paikalla siivotessani, kertoi tarvitsevansa uutta deodoranttia. Päätin tarjota hänelle Ritualssin dödön, ja hän otti sen kiitollisena vastaan. Vaikka se ei sopinutkaan minulle, se oli täydellinen hänelle.

Samalla siivouskerralla löysin Ritualssin hionetuoksun kaapista joka sekin oli minulle turha. Tuon tuotteen annoin työkaverilleni.

Tämä kokemus opetti minulle tärkeän läksyn tarpeettomien tuotteiden kierrättämisestä. Sen sijaan, että säilytämme käyttämättömät tuotteet kaapin perukoilla, voisimme tarjota niitä eteenpäin niille, jotka niitä todella tarvitsevat ja käyttävät. Tällä tavoin voimme vähentää turhaa kulutusta ja luoda positiivisia vaikutuksia ympärillemme.

 

Lupaan jatkossa olla tarkempi ostosteni suhteen ja kierrättää tarpeettomat tuotteet heti, kun huomaan niiden jäävän käyttämättömiksi. Jokainen löytö kaapin perältä voi olla mahdollisuus tehdä hyvää ja jakaa iloa muiden kanssa.

koti vastuullisuus
Kommentit (1)
  1. Margareta Vaittinen
    22.8.2023, 22:13

    Laitoin juuri rappukäytävään lapun kun huomasin kaapeissa olevan yli 10 ylim .kattilaa
    Tulkaa hakemaan jos tarvitsette

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *