2 viikkoa ostolakkoa

Kuinka paljon voikaan kulua rahaa vaikka ei ostaisi mitään tarpeetonta?  Ihan hemmetisti.

Aloitin ostolakkoni muutaman päivän ennen uutta vuotta. Ostolakkoni säännöistä ja poikkeuksista voit lukea lisää täältä.

Alku on ollut hieman takkuinen muutamasta syystä. 1. olen jossakin määrin shoppailuaddikti ja 2. iso osa kestotuotteistani loppui sattumalta juuri nyt, joten pääsin toteuttamaan itseäni tutulla ja turvallisella tavalla: vinguttaen visaa.

Tähän mennessä olen ostanut ylimääräisenä, mutta ostolakkoni sääntöjen puitteissa:

  • 68 eurolla hiustuotteita. Summa on suuri, mutta tässä on 5 loppunutta tuotetta, mm. kalliimpi sävyte ja hoitonaamio.
  • 137 eurolla oman osuuteni lomaviikonlopun kustannuksista.
  • 9 eurolla auton jääraaputtimen.
  • 377 eurolla lemmikkimme lääkärikulut.
  • 38 eurolla paremman puoliskon housut rikkinäisten tilalle. Eivät sinänsä kuulu omaan ostolakkooni, mutta solidaarisuudesta hänkin haluaa olla mukana.
  • 3,5 eurolla suihkuhatun vanhan ja rikkinäisen tilalle.

Lisäksi tein vaihtarit villakangastakistani, mutta en tiedä vielä tulkitsenko sen sääntörikkeeksi. Raha ei meinaan vaihtanut käsiä. Toisaalta se saattaa avata päässäni ovet muunkinlaiseen sääntöjen taivuttamiseen tulevaisuudessa.

Olen oppinut itsestäni paljon kahden viikon aikana. Mm. kuinka pitkälle mieli voikaan mennä, kun haluan jotakin ja kuinka nopeasti unohdankin sen tavaran, kun en sitä saa.

Olen myös alkanut pohtimaan käyttämiäni asioita ja selkeyttämään tarpeitani. Tarvitsenko 40 euroa maksavan poskipunan? Mitä jos en ostaisikaan sitä haluamaani tavaraa, jonka sallin itselleni?

Toisaalta olen myös pohtinut kaikkea mistä jään paitsi, etenkin muodin osalta.

Suureksi onnekseni äitini löysi kellaristaan jonkun antiikkisen vaatekätköni, jossa oli sopivasti kesävaatteita. Näistä ajattelin tutkailla tarvitsemiani juttuja ja sain jo ompelukoneenkin lainaan, mikäli vaatteet tarvitsevat kunnostusta. Ajattelin tuunaavani lisäksi itse ainakin pari hametta, jotta niitä ei tarvitsisi ostaa uutena, sillä kuulemani mukaan farkkuhameen tuunaus vanhoista farkuista ei ole kovin hankalaa.

Tulevalta odotan ehkä ensimmäistä breakdowniani. Olen himoinnut nyt muutamaa asiaa, mutta suuremman mielipahan väistyessä sortuminen ei ole enää ollut kovin lähellä. Aavistan, että jossain vaiheessa ostamattomuus kuitenkin käy hermoille. Raportoin siitä sitten tänne, hah!

Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen ensimmäiseen puolkuukautiseen, vaikka rahaa onkin nyt mennyt parin suuren ostoksen vuoksi liikaa. Säästöön ei jää ihan hirveästi tässä kuussa, mutta on sekin jotain 🙂

Kivaa viikkoa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *