Täydellinen lchf pitsapohja
Päätin että viikonloppuna on pitsapäivä ja aloin etsimään kokemuksia erilaisista lchf-pitsapohjista. Parhaimman kuuloinen löytyi ruotsalaisen bloggaajan Åsen blogista http://56kilo.se/godaste-lchf-pizzan/ .
Pohja
Tästä ohjeesta tuli 2 pellillistä
70 g parmesaania
150 g mozzarellaraastetta
8 kananmunaa
4 rkl psylliumia
1,5 dl kermaa
2 tl leivinjauhetta
1. vispilöi kananmunat, psylliumin, leivinjauheen, kerman ilmavaksi vaahdoksi.
2. Lisää juusto ja käännä varovaisesti sekaisin.
3. Anna turvota 5 min.
4. Levitä esim nuolijan avulla leivinpaperilliselle pellille ja paista n 15 min 180 asteisessa uunissa.
5. Lado haluamasi täytteet esipaistetulle pohjalle ja paista vielä 10-20 min 200 asteessa (riippuen vähän täytteistä, kunnes juusto on saanut kauniin värin.)
Omat täytteet oli mm. paistettua pekonia, tonnikalaa, paprikaa, jauhelihaa, kinkkua, herkkusieniä, juustoraastetta, pohjalle levitin ensin paseerattua tomaattia.
6. Valmiin pitsan päälle vielä rucolaa.
NAM! erittäin täyttävää ja siinä missä olen muuten vetänyt yli puolikkaan pellillisen niin nyt sain kaksi palaa syötyä 🙂 Yhdestä pellillisestä 9 palaa, joten minulla riittää syömistä tästä pidempäänkin. Ajattelin puolet laittaa pakkaseen.
Voin lämpimästi suositella tätä pohjaa, ei maistu munakkaalle ja juusto maisyuu kivasti läpi. Käsittelykin on helppo!