Täydellinen lchf pitsapohja

 

 

Päätin että viikonloppuna on pitsapäivä ja aloin etsimään kokemuksia erilaisista lchf-pitsapohjista. Parhaimman kuuloinen löytyi ruotsalaisen bloggaajan Åsen blogista http://56kilo.se/godaste-lchf-pizzan/ .

Pohja

Tästä ohjeesta tuli 2 pellillistä

 

70 g parmesaania

150 g mozzarellaraastetta

8 kananmunaa

4 rkl psylliumia

1,5 dl kermaa

2 tl leivinjauhetta

 

1. vispilöi kananmunat, psylliumin, leivinjauheen, kerman ilmavaksi vaahdoksi.

2. Lisää juusto ja käännä varovaisesti sekaisin.

3. Anna turvota 5 min.

IMG_5193.JPG

IMG_5194.JPG

IMG_5195.JPG

 

4. Levitä esim nuolijan avulla leivinpaperilliselle pellille ja paista n 15 min 180 asteisessa uunissa.

IMG_5196.JPG

 

5. Lado haluamasi täytteet esipaistetulle pohjalle ja paista vielä 10-20 min 200 asteessa (riippuen vähän täytteistä, kunnes juusto on saanut kauniin värin.)

Omat täytteet oli mm. paistettua pekonia, tonnikalaa, paprikaa, jauhelihaa, kinkkua, herkkusieniä, juustoraastetta, pohjalle levitin ensin paseerattua tomaattia.

IMG_5197.JPG

IMG_5198.JPG

IMG_5199.JPG

IMG_5200.JPG

IMG_5201.JPG

IMG_5202.JPG

 

6. Valmiin pitsan päälle vielä rucolaa.

NAM! erittäin täyttävää ja siinä missä olen muuten vetänyt yli puolikkaan pellillisen niin nyt sain kaksi palaa syötyä 🙂 Yhdestä pellillisestä 9 palaa, joten minulla riittää syömistä tästä pidempäänkin. Ajattelin puolet laittaa pakkaseen.IMG_5203.JPG

Voin lämpimästi suositella tätä pohjaa, ei maistu munakkaalle ja juusto maisyuu kivasti läpi. Käsittelykin on helppo!

hyvinvointi hyva-olo ruoka-ja-juoma