Kruger (It was…legend – wait for it – daaaary!)

Ehkä yksi eniten odottamiani asioita tällä reissulla on ollut Krugeriin pääseminen. Ei sitä jotenkin edes siellä paikalla ollessa heti tajunnut, että tosissaan ne eläimet saattaa olla ihan sun edessä, lähellä safariautoa. Ja kuinka mahtava fiilis on ensinnäkin päästä istumaan ihkaoikeaan safariautoon! Myös maisemat olivat todella upeita. Lähdimme aamulla noin kello 7.00 Krugeriin ajelemaan. Oli aluksi aika kylmä, mutta jo kymmenen aikaan oli todella kuuma. Lämpötila taisikin kivuta noin +35 asteeseen. Ajoimme noin neljään saakka, jonka jälkeen oppaamme ajoi meidät majapaikkaamme. Välissä oli tietysti taukoja, että pääsi vessaan ja syömään. Ja tietysti koluamaan matkamuistokauppaa.

FB.jpg

Oli hyvin vaikeaa sisäistää sitä, että Kruger on Belgian kokoinen alue. Näin oppaamme meille kertoi. Opas oli todella hauska ja mukava mies, joka oli tehnyt tätä työkseen noin 13 vuoden ajan. Hän vaikutti nauttivan työstään ja kertoi meille mieluusti kokemuksistaan ja muistoistaan. Ajellessamme hän tietysti myös kertoi meille eläimistä ja kasveista kaikenlaista faktaa.

Odotin erityisesti kirahvien ja leijonien näkemistä. Kirahveja näkyikin lopulta paljon, mutta valitettavasti leijonat pysyivät piilossa. 🙁 Ei siis saatu Big 5 kasaan (Big 5 = buffalo, leijona, leopardi, norsu ja sarvikuono).

FB1.jpg

Majapaikkamme oli ihan mieletön. Nukuimme isoissa teltoissa tai pikemminkin telttamajoissa. Seinät ja katto olivat telttakangasta, mutta oli ihan puulattiat, vesivessa ja suihkut sekä mukavat  sängyt. Maja oli mielestäni ihanan tunnelmallinen! Paikasta löytyi myös upea uima-allas. Hintaan sisältyi myös buffet-illallinen sekä aamiainen.

FB2.jpg

Seuraavana aamuna lähdimme liikenteeseen puoli seitsemältä. Toinen päivä olikin melko kylmä ja ilmassa oli sateen tuntua. Eläimet tuntuivat olevan piilossa. Olin optimistinen sen suhteen, että näkisimme vielä leijonia, koska ei ollut niin kuuma päivä. Mutta kuten jo aiemmin totesinkin, niin emme valitettavasti jellonia nähneet. 🙁 Ensi kerralla sitten! Leijonista oli kuitenkin ollut kumpanakin päivänä näköhavaintoja, mutta meillä ei vaan ollut nyt tuuria tämän suhteen. Norsuja ja antilooppeja näkyi myös paljon kirahvien ja erilaisten lintujen lisäksi.Virtahevot olivat vedessä, onnistuimme näkemään vain niiden korvat. 😀 Tosin yksi virtahepo makoili pienellä saarekkeella. Harmi vain, että se oli aika kaukana.

FB3.jpg

Kruger oli aivan mieletön mesta ja haluan sinne joskus uudelleen! Eikä hintakaan mielestäni ollut kovin paha. Varsinkin kun miettii miten upea kokemus tämä oli. Euroissa hintaa taisi tulla noin 160 euron verran, ellen nyt aivan väärin muista. 🙂 Jokaisen sentin arvoinen reissu!

 

suhteet oma-elama opiskelu matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *