Up in the air!

DSCF1367 – Kopio.JPG

 

Päätimme eräänä viikonloppuna lähteä käymään Malolotjan luontopuistossa. Muutama täällä minua pidempään oleskellut suomalainen oli käynyt kyseisessä paikassa vaeltamassa. Malolotjassa on myös mahdollista päästä laskemaan vaijerilla yläilmoissa, yli rotkojen ja muiden upeiden maisemien sekä kanootilla jokia ja pieniä putouksia pitkin. Me menimme tuohon vaijerilaskuun (en oikein tiedä mikä olisi suomalainen vastine tälle aktiviteetille. :D)

DSCF1444 – Kopio.JPG

 

Olin aika innoissani tästä, vaikka toisaalta en tiennyt asiasta kunnolla mitään ja olin matkalla tuntemattomaan. Jonkinlainen mielikuva oli jokaisella ja itsekin oletin, ettei ne vaijerit, joita pitkin lasketaan ole kovin pitkiä tai että ei me edes korkealla olla. No luulin väärin. 😀 Kyllähän sitä korkealla oltiin ja vaijeritkin pitenivät matkan edetessä. Ensimmäiset kaksi vaijeria olivat lyhyitä, jotta jokainen saa ideasta kiinni, että miten se laskeminen tapahtuu. Mukana meillä oli kaksi opasta, yksi lähettämässä meitä matkaan ja toinen toisessa päässä ottamassa vastaan. Ei siis tarvinnut itse säätää vaijerien kiinnityksien ym. kanssa (siitähän ei nyt mitään olisi tullutkaan). Vaijerilaskuja oli yhteensä 11 kappaletta ja ylitimme myös yhden riippusillan. Kokemus oli ihan mielettömän hauska, vaikka aluksi ensimmäiset laskut jännittivätkin. Ei pelottanut kyllä missään vaiheessa. 🙂 Riippusiltaakin oli oikein hauska ylittää! No okei, hauskaa se ei olisi varmasti ollut, ellei olisi ollut vaijeria. :’D Muutama porukassamme ollut pelkäsi/pelkää korkeita paikkoja ja hekin ylittivät hienosti pelkonsa!

 

DSCF1410 – Kopio.JPG

 

Laskupaikan alkuun matkasimme ensin safariautojen kyydissä. Onneksi oli kypärät päässä jo tässä kohtaa, sillä oli aikamoista pomppimista välillä matka ja päät melkeen kolisi kattoon. 😀 Näimme matkan varrella antilooppeja! Valitettavasti mulla ei ollut mukana kameraa, sillä järjestelmäkameraa en viitsinyt tuonne raahata. Sain nämä kuvat Elsalta. 🙂 Jeeppi jätti meidät polun varrelle ja siitä kävelimme vähän matkaa laskupaikalle. Ja viimeisen laskun jälkeen myös kävelimme jonkin matkaa autoille. Viimeisen laskun jälkeen meitä odotti suklaapatukat ja vesipullot. Hintaan kuului myös välipala, johon sisältyi voileipä (sai valita eri vaihtoehdoista minkä halusi), ranskalaisia ja mehu. Hyvää palvelua ja hintaakin tälle hauskuudelle tuli euroissa vain 35 euroa. Edestakaiset bussimatkatkin olivat yhteensä 4 euron luokkaa. Meitä oli 15 suomalaista reissulla mukana, joten soitimme eräälle bussifirmalle, kun emme olisi kaikki samaan kombiin mahtuneet. Matkasimme Malolotjaan koulubussilla. 😀 Oli kyllä todella hauska retki, suosittelen!

suhteet oma-elama opiskelu matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *