Reseptikirja: Aurajuusto-pekonipasta

Rapsakkaa pekonipastaa? Kyllä kiitos! Tämänkään reseptin kanssa ei kummoisempia kikkailuja tarvita, vaan se on nopea ja helppo valmistaa. Herkullisen tästä pastasta tekee rapea pekonimurska annoksen päällä! Pekonin määrää voi muokata oman mieltymyksen mukaan, kahdelle hengelle riittää mielestäni ihan hyvin yksikin paketillinen, mutta toisaalta ei extra pekoni kai koskaan haitaksikaan ole, eihän? Annoksen päälle ripottelin vielä juustolastuja sekä ruohosipulia!

Muistakaa myös blogin instagram, josta löytyy muunmuassa kaikki täällä julkaistut reseptit, pastababyblog!

Pekoni-aurajuustopasta

Ainekset (2 annosta)

20 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Pastaa
  • Ruokakermaa (1 prk)
  • Aurajuustoa (oman maun mukaan)
  • Pekonia (1-2 pkt)
  • Valkosipulinkynsiä (3 kpl)
  • Pippuria, soijaa ja valkosipulimaustetta
  • Ruohosipulia
  • Juustolastuja tai parmesanjuustoa koristeluun

Mitä tehdä?

  • Laita pasta kiehumaan
  • Paista muutama pekoniviipale rapeaksi ja siirrä sivuun lautaselle. Murskaa viipaleet.
  • Leikkaa loput pekonit palasiksi ja paista pannulla, lisää lopuksi sekaan pilkotut valkosipulinkynnet sekä  aurajuusto
  • Lisää kerma, soija (tai suola), pippuri sekä valkosipulimauste. Kiehauta.
  • Pastan valmistuttua kaada kermakastike pastan päälle kulhoon tai kattilaan
  • Voit lisätä ruohosipulin ja rapeat pekonimurut kulhoon tai annoksien päälle lautaselle
  • Ripottele päälle juustolastuja tai parmesanjuustoa
hyvinvointi ruoka-ja-juoma suosittelen

Reseptikirja: Valkosipuli-kanapasta

Tämä resepti on ollut jo pitkään yksi mun vakioresepteistä, mitä kokkailen etenkin arkisin. Ruoka on maittava ja täyttävä, helppo tehdä ja tosi hyvää myös seuraavana päivänä!  Tätä reseptiä on helppo myös muokata mieleisekseen. Saat reseptistä esimerkiksi vegeversion jättämällä kanan pois, ruoka toimii silti ihan yhtä hyvin 🙂  Pähkinäallergikkojen on  helppo poistaa pähkinät reseptistä. Ruoka on silti maukasta vaikka sitä muokkailisikin yksinkertaisemmaksi, voit myös oman maun mukaan  vähentää tai lisätä valkosipulin ja chilin määriä!

Valmistukseen ei myöskään kulu liiaksi aikaa. Pilkkomista ei ole paljoa ja ruoka valmistuu käden käänteessä – näppärä ruoka siis kiireiseenkin arkeen! Jos teet isomman satsin kerralla ja syöt tätä pari päivää putkeen, suosittelen että lämmittäessä ruokaa uudestaan heität sekaan nokareen creme fraichea 🙂

Jos kokeilit reseptiä niin mielellään kuulen mielipiteitä! Maistuiko?

Ps. Muistakaa ottaa seurantaan blogin instagramtili: pastababyblog!

Valkosipuli-kanapasta

Ainekset (4 annosta)

20 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Pennepastaa
  • Öljyä
  • Valkosipulinkynsiä (4-6 kpl)
  • Tuoreita chilejä (2-3 kpl)
  • Cashew pähkinöitä (n. puolidesiä tai oman maun mukaan)
  • Kanasuikaleita
  • Creme fraichea (pari ruokalusikallista)

Mitä tehdä?

  • Laita vesi kiehumaan ja pastat keittymään
  • Pilko valkosipulinkynnet, chilit sekä murskaa cashew pähkinät murusiksi
  • Lisää pannulle reilusti (noin puolidesiä) öljyä ja paista ensin kanasuikaleet kypsiksi
  • Lisää tämän jälkeen kanan joukkoon valkosipulit, chilit ja pähkinät. Paista pari minuuttia.
  • Mausta suolalla tai soijalla  sekä pippurilla (lisään yleensä myös hieman valkosipulijauhetta koska rakastan valkosipulia!)
  • Pastan valmistuttua valuta vesi pois ja kaada pasta takaisin kattilaan (tai kulhoon), lisää joukkoon pari ruokalusikallista creme fraichea sekä paistinpannulla paistamasi ainekset
  • Sekoita kaikki yhteen ja nauti!

VINKKI: Itse tykkään käyttää chileissä eri vahvuuksia, ne tuovat ruokaan myös kivasti väriä. Ripottele valmiin annoksen päälle vielä vähän parmesaania!

hyvinvointi ruoka-ja-juoma suosittelen