Reseptikirja: Chorizo-jalopeno uunipasta

Chorizo-jalopeno uunipasta on helppo ja nopea ruoka pyöräyttää arkena ja maistuu hyvin myös seuraavana päivänä! Tulisuuden voit helposti määritellä jalopenojen määrällä itsellesi sopivaksi.

Tarvitset tähän ruokaan chorizomakkaraa, jalopenoja, valkosipulia, pippuria, suolaa ja haluamaasi pastaa. Käytin itse tällä kertaa gnocchi pastaa, mutta mikä tahansa pasta tai spagetti sopii erinomaisesti!

Laita ensimmäisenä vesi kiehumaan ja uuni kuumenemaan n. 175 asteeseen. Lisää uunivuokaan viipaleiksi pilkotut chorizot, murskattu valkosipuli ja jalopenoja oman maun mukaan! Lisää joukkoon yksi purkillinen tomaattimurskaa ja puoli purkkia creme fraichea (ruokakerma tai vesi käyvät myös!) sekä mausteet ja sekoita huolellisesti.

Kun pasta on keittynyt n. 5 minuuttia lisää se uunivuokaan ja sekoittele kaikki ainekset yhteen. Paista uunin keskitasolla suunnilleen vartti. Mikäli haluat, voit paistoajan loppupuolella sirotella ruoan päälle juustoraastetta ja antaa sen sulaa herkulliseksi juustopäällysteeksi uunissa 🙂

Koristeluun sopii basilika ja ruohosipuli.

Instagram: pastababyblog

Helppo chorizo-jalopeno uunipasta

Ainekset (4 annosta)

25 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Mitä tarvitset?

  • Chorizoa
  • Jalopenoja
  • Tomaattimurskaa (1 prk, 300-400g)
  • Creme fraichea (1/2 prk)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Pippuria & suolaa
  • Pastaa

Mitä tehdä?

  • Laita vesi kiehumaan ja uuni kuumenemaan n. 175 asteeseen (ei kiertoilmaa)
  • Lisää uunivuokaan pilkotut chorizot, murskatut valkosipulit ja oman makusi mukaan jalopenoja
  • Lisää tomaattimurska, creme fraiche sekä mausteet ja sekoita huolellisesti
  • Keitä pastoja noin 5 minuuttia (ne kuuluvat jäädä hieman raaoiksi)
  • Laita pastat uunivuokaan ja sekoita kaikki ainekset yhteen
  • Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia
  • Halutessasi voit paistoajan loppupuolella lisätä ruoan päälle juustoraastetta ja antaa sen sulaa uunissa
  • Koristele basilikalla, parmesaanilla tai ruohosipulilla

 

hyvinvointi ruoka-ja-juoma

Reseptikirja: Friteerattu fetasalaatti

Mainitsinkin friteeratun juustolautasen yhteydessä, että etenkin friteerattu feta sopii mielestäni salaattien lisukkeeksi erinomaisesti. Tänään teki mieli jotain raikasta ja kevyttä ruokaa, joten päätin tehdä friteerattua fetasalaattia 🙂

Salaatiksi sopii mikä tahansa salaatti, itse tein perinteisen salaatin kurkusta, pikkutomaateista, salaatinlehdistä sekä punasipulista. Käytä salaattikastikkeena omaa lempparia (itse suosin sinaappisia) tai oliiviöljy + punaviinietikka komboa!

Friteeratun fetan valmistaminen on todella helppoa. Tarvitset vain jauhoja, fetaa sekä mausteeksi paprikajauhetta, pippuria ja valkosipulimaustetta.

Leikkaa fetat kuutioiksi. Älä tee fetoista liian ohuita, sillä kuumentuessaan jotkut fetat saattavat sulaa liikaa, jolloin feta ikäänkuin katoaa. Lisää lautaselle pari ruokalusikallista jauhoja ja sekaan mausteet. Pyörittele fetakuutiot jauhoissa. Itse tykkään, ettei friteeraus pintaa (eli jauhoja) ole liikaa – mutta tämä on makukysymys.

Kuumenna paistinpannulle öljyä (riittää, että pannu peittyy öljystä n. puolen sentin paksuudelta). Kun öljy on kuumentunut lisää fetakuutiot pannulle ja paista molemmin puolin kunnes pinta ruskettuu. Fetat valmistuvat nopeasti joten ole tarkkana ettet paista niitä liikaa!

Lisää valmiit fetat salaatin päälle ja nauti rapean raikkaasta fetasalaatista! 🙂

hyvinvointi ruoka-ja-juoma