Reseptikirja: Chorizo-jalopeno uunipasta
Chorizo-jalopeno uunipasta on helppo ja nopea ruoka pyöräyttää arkena ja maistuu hyvin myös seuraavana päivänä! Tulisuuden voit helposti määritellä jalopenojen määrällä itsellesi sopivaksi.
Tarvitset tähän ruokaan chorizomakkaraa, jalopenoja, valkosipulia, pippuria, suolaa ja haluamaasi pastaa. Käytin itse tällä kertaa gnocchi pastaa, mutta mikä tahansa pasta tai spagetti sopii erinomaisesti!
Laita ensimmäisenä vesi kiehumaan ja uuni kuumenemaan n. 175 asteeseen. Lisää uunivuokaan viipaleiksi pilkotut chorizot, murskattu valkosipuli ja jalopenoja oman maun mukaan! Lisää joukkoon yksi purkillinen tomaattimurskaa ja puoli purkkia creme fraichea (ruokakerma tai vesi käyvät myös!) sekä mausteet ja sekoita huolellisesti.
Kun pasta on keittynyt n. 5 minuuttia lisää se uunivuokaan ja sekoittele kaikki ainekset yhteen. Paista uunin keskitasolla suunnilleen vartti. Mikäli haluat, voit paistoajan loppupuolella sirotella ruoan päälle juustoraastetta ja antaa sen sulaa herkulliseksi juustopäällysteeksi uunissa 🙂
Koristeluun sopii basilika ja ruohosipuli.
Instagram: pastababyblog
Helppo chorizo-jalopeno uunipasta
Ainekset (4 annosta)
Tee näin:
Mitä tarvitset?
- Chorizoa
- Jalopenoja
- Tomaattimurskaa (1 prk, 300-400g)
- Creme fraichea (1/2 prk)
- 3 valkosipulinkynttä
- Pippuria & suolaa
- Pastaa
Mitä tehdä?
- Laita vesi kiehumaan ja uuni kuumenemaan n. 175 asteeseen (ei kiertoilmaa)
- Lisää uunivuokaan pilkotut chorizot, murskatut valkosipulit ja oman makusi mukaan jalopenoja
- Lisää tomaattimurska, creme fraiche sekä mausteet ja sekoita huolellisesti
- Keitä pastoja noin 5 minuuttia (ne kuuluvat jäädä hieman raaoiksi)
- Laita pastat uunivuokaan ja sekoita kaikki ainekset yhteen
- Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia
- Halutessasi voit paistoajan loppupuolella lisätä ruoan päälle juustoraastetta ja antaa sen sulaa uunissa
- Koristele basilikalla, parmesaanilla tai ruohosipulilla