5+1 viisautta elokuvista

Kuka sanoi, ettei kepeistä leffoista löydä painavia totuuksia? Törmäsin ShortList-lehden sivustolla juttuun, jossa oli listattu 100 elämänohjeita, jotka voi oppia elokuvista. Neuvoja eivät jaa älyköt ja filosofit, vaan elokuvista tutut sankarit ja tavikset (no, on mukana myös eräs Mahatma Gandhin viisaus).

Rakastan elokuvia, nasevia elämänviisauksia ja kepeyden keskeltä löytyviä nerokkuuksia, joten lista oli tosi kiinnostavaa luettavaa.

Listasin alle 5+1 suosikkiani. Mikä sivuston viisauksista iskee sinuun eniten tai mikä muu elokuvsta tuttu lausahdus on jäänyt nerokkudessaan mieleesi?

  1. “The more you know who you are and what you want, the less you let things upset you.” Bob Harris/Lost in Translation
  2. “Talent is luck. The important thing in life is courage.” Isaac/Manhattan
  3. “A laugh can be a very powerful thing. Why, sometimes in life, it’s the only weapon we have.” Roger Rabbit/Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?
  4. “Constantly talking isn't necessarily communicating.” Joel Barish/Tahraton mieli
  5. "You're your problem...and you're also your solution." Megan/Morsiusneidot

+ "-Ism's in my opinion are not good. A person should not believe in an -ism, he should believe in himself." Ferris Bueller/Vaihdetaan vapaalle Ferris

Kuva: shortlist.com 

Kommentit

Julia Thurén
Toimitus

Hahaa, ihan mahtavaa! :)

 

Kuitenkin vanhana feministikantturana haluan ilmaista huoleni siitä, että käsikirjoittajat näyttävän kirjoittavan viisauksia vain miekkosille. Ja kuitenkin yleensä naiset sanoo tosielämässä ne paremmat viisaudet - ainaskii mun elämänkokemuksella asia on näin.

Anna Karhubear

Julia, teikähän on nuori femisnistikanttura. Puheissasi on totuuden siemen, mutta onhan tuossa sen erään Morsiusneitojen hahmon loistava sutkautus (yksi leffan parhaista kohtauksista muuten).

Laura P...

Mahtava linkki! Myöskin suurena elämänviisauksien ystävänä oli pakko valita oma suosikki (+1):

"Never give up and good luck will find you." Falcor/ The Never Ending Story.

+1  “If you’re good at something, never do it for free.” The Joker / The Dark Knight. Vaikkakaan en itse täysin tätä allekirjoita, mutta koska se tuli Heath Ledgerin (<3) suusta, pääsee se nyt mun plus ykköseksi. :)

Anna Karhubear

Hyvät valinnat Laura! Mietin ihan samoja listalleni. Toi Jokerin toteamus on kyllä hymyilyttävä, osuva ja juurikin hahmolle sopiva, ei ehkä yleisenä elämänohjeena :)

Vierailija (Ei varmistettu)

"Hakuna matata." Ei lisättävää... :)

Anna Karhubear

Vierailja: Todella oiva ohjeistus, totta!

Kasma

Tällä kantturalla pisti sama silmään kun Julialla. Viisaita naisia on tämä oikea elämä onneksi pullollaan!

Anna Karhubear

Laura, yksi syy saattaa tässä listauksessa miehisyydessä olla se, että kyseinen lähde on miehille suunnattu lehti/saitti. Luultavasti myös toimittaja on mies ja katsonut "miehisiä" leffoja. En haluaisi itse ylipäätään jaotella, että kummatkohan puhuvat fiksumpia, miehet vai naiset, mutta ihan kiinnostava ajatus: kuinkakohan moni noista toteamuksista on alun perin miehen/naisen sanomaa? Jostainhan käsikirjoittajat ovat inspiraationsa viisauksilleen keksineet.

Vierailija (Ei varmistettu)

se mikä ei tapa tekee oudommaksi jokeri dark knigh tästä

Anna Karhubear

Toi on muuten Vierailija hyvä lainaus! Jäi mieleen.

Kommentoi