Cake pops -kakkutikkarit resepti & vinkit
Cake popsit eli vapaasti suomennettuna kakkutikkarit ovat saaneet leipurit kuumiksi ja macaronsin ja kuppikakkujen manttelinperijöiden arvuuttelijat varmoiksi: tässä se on, kesän 2012 hittileivos. Tikun nokassa keikkuvat suupalan kokoiset kakkuset ovat käteviä tarjottavia, suloisia ja helppoja tehdä – taikinaan tarvitaan vain kuivahtanutta kakkua tai keksejä ja tuorejuustoa.
Pakkohan niitä oli testata! Sain kaveriltani Nooralta reseptin, joka on napattu Glorian Ruoka & viini -lehdestä. Kiitos!
Maku oli… melko tahmea ja makea. Suosittelen erityisesti heille, jotka pitävät raa’asta kakkutaikinasta. Parhaimmillaan kakkuset ovat suoraan jääkaapista nostettuina.
Viisi vinkkiä onnistuneisiin kakkutikkareihin:
- Tikkuina voi käyttää puisia grillivartaita. Leikkaa ne puoliksi ja leikkaa terävä pää pois. Myös jätskitikut tai tikkaritikut sopivat hommaan. Tarkoituksenmukaisia tikkuja saa myös leivontaan erikoistuneista kaupoista.
- Kiinnitä ensin tikut, laita jääkaappiin tai pakkaseen ja kuorruta vasta hetken päästä.
- Käytä kuorrutussuklaata säästeliäästi. Suklaa valuu tosi helposti epämääräiseksi möhköksi, dippaile popsia kevyesti ja anna kuivua hetken ennen nonparelleja.
- Kakkutikkarit kuivuvat kuorrutuksen jälkeen kauneimmiksi pystyssä. Tikut voi tökätä vaikka käyttämättömän kenkälaatikon kanteen. Iske kanteen pieniä reikiä ja tikut siihen (yläpuolelle). Laita kansi ja leivokset valmiina jääkaappiin jähmettymään.
- Inspiraatiota, reseptejä ja ihan kreisejä koristeluehdotuksia löytyy vaikkapa kakkutikkareiden kehittelijän, Angie Dudleyn Bakerella-sivustolta. Kokeneempi kakkumaestro voi tehdä tikun nokkaan vaikka Muppetteja.
DOMINO POPS
(Resepti muokattu Glorian Ruoka & viini -lehden reseptin pohjalta)
- 1 pkt Domino-keksejä tai vastaavia täytekeksejä
- 100-150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100g tummaa suklaata
- 100g valkosuklaata
- nonparelleja koristeluun
- n. 25 tikkua
- Erottele kekseistä vaalea sisus erilliseen kulhoon. Hienonna tummat keksit muruksi tehosekoittimessa.
- Yhdistä keksien vaalea täyte ja tuorejuusto. Lisää keksinmurut. Sekoita tasaiseksi taikinaksi käsin. Tuloksena pitäisi olla jäykähköä taikinaa, joka on muotoiltavaa ja pysyy hyvin kasassa.
- Pyörittele massasta pieniä, noin lihapullan kokoisia palloja. Laita ne vadille tai vaikka piirakkavuoalle, peitä tuorekelmulla ja anna tekeytyä viileässä vähintään 2 tuntia.
- Tee kuorrutus: Rouhi suklaat erikseen, joko suklaahauteessa tai mikrossa. Varo ettei seos kärähdä! Kasta tikkaritikun pää ensin suklaasulaan ja työnnä keksipalloon.
- Valele palloja suklaasulalla pienen lusikan avulla siten, että pallot peittyvät suklaaseen kokonaan. Koristele halutessasi nonparelleilla. Nosta tikkarit jähmettymään. Säilytä kakkutikkarit viileässä.
Onko siellä jo testattu cake popseja?
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.