Ai niin, Fragglit!

Muistaako joku muu tv-sarja Fragglit vuosien takaa? En minäkään muistanut ennen kuin nähdessäni tämän Ben Folds Fiven uuden musavideon. Fragglit olivat maan alla asuvia muppetinsukuisia. Me tuijotimme niitä kaverini Terhin kotona videolta joskus 90-luvun taitteessa. Katselukokemukseen liittyi olennaisena vesisängyllä makoileminen. Katsoimme jaksoja videolta uudelleen ja uudelleen ja toivoin niin, että saisin lemmikiksi oman Fragglin. Melkein tunsin sen sametttipinnan sormissani.

Nyt kasarikaverit tekivät paluun mieleeni, kun huomasin, että ne tähdittävät Ben Folds Fiven uutta Do It Anyway -videota. Kuten myös ihana näyttelijättär Anna Kendrick

Kuten Stereogumissa kirjoitettiin, ei tämä biisi tai video elämääsi muuta, mutta oikein miellyttävä tapa viettää pari minuuttia päivästäsi. Erityisesti maanantaista, lisäisin. Mahtava maanantai-anthem: anna mennä vaan.

Psst! Anna Kendrick on tänään myös telkkarissa George Clooneyn aisaparina Up in the Air -elokuvassa. Olen nähnyt kyseisen draaman aikoinaan teatterissa. En muista elokuvasta kovin paljoa, kuten Fraggleistakaan, mutta muistan sen jättäneen ajateltavaa. Suosittelen siis kääntämään Subille klo 21.

Ja jos haluat palauttaa mieliisi Fragglien tunnarin, fiilistele tästä:

 

 

 

Kommentit

Hertta
Lilou's Crush

MUISTAN! Mulla oli ompunvihreä Fagglicollege kolmannella luokalla! Oi että!

Kristaliina
Puutalobaby

"Soikoon musiikki - Fraggliluolassa"

MUISTAN!

Mä oon yrittänyt useaan otteeseen selittää tätä joillekin ystäville, mutta kukaan ei ole tuntunut muistavan... Hrr se hirveä tunkio! Ja mitä ihmettä ne kypäräpäiset työmiehet oikein teki...?

Anna Karhubear

Jes jes jes! Hertta: Ohh, sulla oli siis mun unelma-asu!

Ja Kristaliina: Ihanaa että muistat jopa sanatkin tohon tunnariin! Nyt vaan youtube-videota siitä nauihoittamaan :) Ne kypärämiehet vaan rakensi ja rakensi kunnon myyrinä... Varmaan siinä oli jotain suurta yhteiskuntakritiikkiä :D Mietin usein, että miltä ne rakennelmat maistuivat (ne Fragglithan söi niitä eikös?) Tulin siihen tulokseen, että ne maistuivat hattaralta.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ou jee! Ai että muistanko? Se oli aivan ehdoton lempisarjani silloin vuonna... 1984 (!) Saatoin käyttää päiväkausia vain piirtelemällä fraggleja.

Aivan huippu oli Fragglit-lautapeli, jossa seikkailtiin ensin fraggliluolassa duusereiden seurassa ja sitten mentiin gorgien puutarhaan ja käytiin Matami Tunkion luona. Pelilaudan alla oli pyörivä kiekko, joka teki jotain jännää.

Olin pari vuotta sitten aivan fiiliksissä, kun löysin pari Fragglit-VHS:ää kirpparilta, mutta pitäisikin etsiä niitä DVD:llä. Varmaan löytyy ainakin alkuperäiskielellä.

Anna Karhubear

Mahtavaa Tommi, sä olet ollut todellinen fani! Toivottavasti dvd:llä löytyy, pitää saada se teidän perheen pieninkin innostumaan näistä kaiffareista!

Hertta
Lilou's Crush

...anteeksi, paidassani oli siis Gorgi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Eikös se ollut niin, että duuserit (kypäräpäät) rakensi niitä isoja rakennelmiaan käyttämällä raaka-aineina retiisejä? Retiisit olivat fragglien herkkua, joten he sitten söivät duusereiden rakennelmia sitä mukaan, kun niitä pystytettiin.

MariMaalla
Kivistössä

Mahtavia fläsäreitä! Sain silloin joskus, ehkä just -84,  joululahjaksi fraggli-värityskirjan ja vietin sen seurassa tovin jos toisenkin. Ja toivoin hulluna, että niitä asuu maan alla jossain lähistöllä.

Anna Karhubear

Hihii, eiköhän ne Fragglit tuolla alla jossain lymyile... Ja siis mitä, retiisitkö herkkua?! :)

Nina Enroth

Fragglit! O-M-G mikä nostalgiatrippi!

Duuserifani (Ei varmistettu)

Doozers! Tästä tulee väkisinkin iloiseksi: http://www.youtube.com/watch?v=262kfAoZmog

Anna Karhubear

Nina: aikamoinen aikakoneella matkustaminen tapahtui muutaman videoklipin myötä...

Duuserifani: En kestä! Oli pakko laulaa vähän mukana...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.