Brunssilla: Alia

Kun ajattelet brunssipaikaksi Aliaa, unohda nakit, tuoremehut ja kuivahtaneet donitsit, niitä ei täällä tarjota. Mustikkamaalla sijaitseva Alia sopii brunssin viettoon tyylillä, kankaiset ruokaliinat sylissä. Alian ideana on tarjota kiireetön viikonloppubrunssi ja tunnelma onkin elegantti ja rauhallinen. Brunssia tarjotaan kahdessa kattauksessa kello 12 ja 15. Pöytävaraus on syytä tehdä.

Hinta: 36 euroa.

Hintaan kuuluu: Runsas alkupalapöytä, jossa on salaatteja, lihapullia, sieniä, kalaa ja katkarapuja, piirasta, perunoita ja leipää. Lämmin, pöytiin tarjoiltu pääruoka (kaksi vaihtuvaa vaihtoehtoa, meidän lauantainamme haudutettua possua tai savustettua lohta). Jälkiruokapöytä: vaniljavanukasta, pullaa, suklaakakkua ja juustoja.

Soundtrack: Rauhan ja hiljaisuuden rikkoi viereisen pöydän erittäin äänekäs amerikkalaisnainen.

NAMIA:

  • Kaunis vanha kartano ja valoisa tila. Tyylikäs sisustus ja kattaus. Kiireetön tunnelma.
  • Asiantunteva, huomaavainen ja ystävällinen henkilökunta. Tunnelma on arvokas, mutta ei missään määrin koppava.
  • Todella mainio spesiaalipaikka juhlistaa vaikkapa merkkipäivää. Sekä kahden hengen pöytiä, että pyöreitä pöytiä isommille seurueille.
  • Korkeasaari on kävelymatkan päässä. Siellä voi jatkaa leppoisaa lauantaipäivää!

PLÄÄH:

  • Hankalan matkan päässä, Kulosaaren vieressä. Autolla pääsee kätevästi, mutta julkisilla vain Korkeasaaren bussilla nro 11.
  • "Mitäköhän tässä majoneesisörsselissä on, tai tuossa?" Seisovaan pöytään olisi kaivannut ohjeistusta valikoimasta. Nyt vateja ja kulhoja piti sörkkiä ja päätellä sisältö. Erityisesti varmaankin allergikoille hankalaa!
  • Kallis. Valikoima ei ollut niin herkullinen ja erityinen kuin tällä hinnalla olisi toivonut. Kun brunssin kylkeen tilaa lasit kuohuvaa tai (sinänsä laadukkaita) viinejä, kipuaa hinta pitkälle yli kunnon illallisen.
  • Kaikista juomista joutui maksamaan ylimääräistä. Hintaan ei kuulu edes mehua tai kahvia.
  • Lihapainotteinen, aika ankea valikoima kasvissyöjälle. Kannattaa varmaan kysyä kasvisvaihtoehdoista jo etukäteen!

Kannattaako sinne mennä? Ainoastaan, jos on valmis panostamaan brunssiin yhtä paljon rahaa kuin illalliseen. Tunnelma ja tilat ovat kivat, mutta makuelämykset eivät saa sukkia pyörimään jaloissa.

Toinen kuva Alian kotisivulta

Lue myös, millainen oli Qulman brunssi.

Kommentit

annemi

En ollutkaan kuullut ennen Aliasta.

Itse en tykkää brunsseista, joissa tarjoillaan lämmin ateria (pöytään), ne ovat usein niin kalliita ja pääsääntöisesti syön itseni onnelliseksi jo kylmästä alkupalapöydästä ja lämmin pääruoka menee hukkaan.

:)

Anna Karhubear

Alia on ymmärtääkseni viikolla avoinna lähinnä tilauskäytössä ja kesäravintolana.

Olen itse myös aina alkuruokien jälkeen jo niin ähkyssä, että pääruokaa ei oikeastaan kaipaa ja nostaahan se tosiaan brunssin hintaa hulppeaksi. Ainakin samoissa hinnoissa olevassa Klaus K:n Ilmattaressa on mahdollista ottaa listan ohi pelkkä alkupala- ja jälkkäripöytä. Sitä suosittelen! Ja Ilmattaren brunssista lisää tällä palstalla luvassa...:)

annemi

Nam, sitä odotellessa :)

Anna Karhubear

Oi nam, kiitos vinkistä prefecta!

Kommentoi