Brunssilla: Qulma

Olen kirjoittanut Kruununhaan helmestä, Qulmasta aiemminkin täällä. Soma kulmakahvila tarjoilee arkisin hyvää aamiaista ja lounaan. Lauantaisin on tarjolla brunssi, josta on tullut todella suosittu, kannattaa siis varata pöytä.

Hinta: 18 euroa.

Hintaan kuuluu: Pieni sämpylä, ilmakuivattua kinkkua, juustoa ja lihapatéeta. Hedelmäsalaattia, vitamiinishotti, erikoiskahvi ja muffini. Noutopöydässä maustamatonta jugurttia monilla eri lisukkeilla, mehuja, uuniperuna (sienisalaatti ja kanatäyte)

Soundtrack: Mika: Life in Cartoon Motion.

NAMIA:

  • Hyvä sijainti, suloinen sisustus ja rauhallinen tunnelma.
  • Ystävällinen ja iloinen henkilökunta, joka teki erikoistoiveista mm. kasvisversioista antimista.
  • Raikkaat maut: hedelmäsalaatissa oli passionhedelmää ja tuoretta ananasta. Uuniperunan täytteissä hyvät mausteet (mutta olimme jo vähän liian ähkyssä siinä vaiheessa…)
  • Tajunnanräjäyttävät jugurtin kylkiäiset: minttupesto ja sokeripaahdetut pähkinät.
  • Persoonallinen: lämpimien  ruokien puolella ei nakkeja tai munia vaan... uuniperuna.

The minttupestojugurtti, oih!

PLÄÄH:

  • Kouluruokalamaiset, rumat harmaat muovitarjottimet. Aika aneeminen esillepano siis.
  • Liiankin suosittu paikka, kuulemma ruuhkainen puolen päivän jälkeen. (Me olimme paikalla heti kymmeneltä, jolloin paikka oli mukavan rauhallinen.)
  • Leivän kylkeen kaipaisi jotain tuoretta: vihanneksia tai vihersalaattia.
  • Hintava. Arkiaamiaisen hinta-laatusuhde on parempi.

Kannattaako sinne mennä? Kyllä kannattaa - ja kannattaa suunnata paikalle heti kun paikka aukeaa (klo 10), niin välttää ruuhkan.

Kruununhaka on kaunista seutua, jossa on kiva tepastella, vaikka ajelisi paikalle ratikalla kauempaakin. Lähistöltä löytyy ihania kivijalkapuoteja, kuten söpö Papershop-paperikauppa naapurikorttelissa ja aivan loistava kukkakauppa (Jussilan kukkakauppa, La Reine) heti Qulman vieressä.

Kiinnostaako lukea arvioita muista ravintoloista? Lue, mitä mieltä olinAteljé Finnestä ja Murusta.

Kommentit

annemi

Juu! arvintola-arviot ovat niin kivaa luettavaa, on aina hauskaa lukea muiden mielipiteitä ja kokemuksia Helsingin ravintoloista :)

Anna Karhubear

Kiitos kommentista annemi! Ravintola-arvioita luvassa jatkossakin :)

Minttupestofani (Ei varmistettu)

Hyvä arvio, allekirjoitan kaikki kohdat. Olen käynyt aina klo 12 ja on vähän raivostuttavan täynnä, mutta minkäs tekevät kun on niin hyvät tarjoilut :) Toi sweet mint pesto on nii-in hyvää. Sitä muuten myydään myös erikseen.

Tykkään näistä sun arvioista ja vinkeistä muutenkin, mm. Keepcupin ostin kun sinä sitä mainostit.

Keep up the good work!

Anna Karhubear

Kiitti hurjan kivasta kommentista Minttupestofani! Kyselin brunssilla vienosti, josko pestoa olisi ollut saatavilla purkissa, mutta ei ainakaan juuri silloin, niisk! Pitää ehkä tehdä jotain kokeiluja omassa keittiössä...

Keep cup on kyllä hyvä kupponen! Tässä vielä linkki kirjoittamaani juttuun, jos muita lukijoita alkoi kiinnostaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos kaikista kommenteista. Yritän "freesata" herkkulautasen (hyvä pointti!). Se että on ruuhkaa: se on meidän jokapäiväinen ongelma. Minkäs teet?? Pyritään kuitenkin että kaikilla olisi hyvä olla Q:ssa. Minttupestoa myydään pakasteena 200g/10€. Yst.terv. Marc Qulmasta

Anna Karhubear

Kiitos paljon kommentistasi Marc, kiva että löysit juttuuni! Ruuhkalle ei tosiaan voi mitään, kun on niin hyvä meininki ja kiva tila :) Pitääkin tulla ostamaan minttupestoa!

marc (Ei varmistettu)

Kiva! Se myytiinkin loppuun eilen. Mitään ei jäänyt, mutta lisää tulee ensi viikolla!

Kommentoi