Cake pops -kakkutikkarit resepti & vinkit

hiljattain_paivitetty5.jpg

Cake popsit eli vapaasti suomennettuna kakkutikkarit ovat saaneet leipurit kuumiksi ja  macaronsin ja kuppikakkujen manttelinperijöiden arvuuttelijat varmoiksi: tässä se on, kesän 2012 hittileivos. Tikun nokassa keikkuvat suupalan kokoiset kakkuset ovat käteviä tarjottavia, suloisia ja helppoja tehdä – taikinaan tarvitaan vain kuivahtanutta kakkua tai keksejä ja tuorejuustoa.

Pakkohan niitä oli testata! Sain kaveriltani Nooralta reseptin, joka on napattu Glorian Ruoka & viini -lehdestä. Kiitos!

Maku oli… melko tahmea ja makea. Suosittelen erityisesti heille, jotka pitävät raa’asta kakkutaikinasta. Parhaimmillaan kakkuset ovat suoraan jääkaapista nostettuina.

Viisi vinkkiä onnistuneisiin kakkutikkareihin:

  1. Tikkuina voi käyttää puisia grillivartaita. Leikkaa ne puoliksi ja leikkaa terävä pää pois. Myös jätskitikut tai tikkaritikut sopivat hommaan. Tarkoituksenmukaisia tikkuja saa myös leivontaan erikoistuneista kaupoista.
  2. Kiinnitä ensin tikut, laita jääkaappiin tai pakkaseen ja kuorruta vasta hetken päästä.
  3. Käytä kuorrutussuklaata säästeliäästi. Suklaa valuu tosi helposti epämääräiseksi möhköksi, dippaile popsia kevyesti ja anna kuivua hetken ennen nonparelleja.
  4. Kakkutikkarit kuivuvat kuorrutuksen jälkeen kauneimmiksi pystyssä. Tikut voi tökätä vaikka käyttämättömän kenkälaatikon kanteen. Iske kanteen pieniä reikiä ja tikut siihen (yläpuolelle). Laita kansi ja leivokset valmiina jääkaappiin jähmettymään.
  5. Inspiraatiota, reseptejä ja ihan kreisejä koristeluehdotuksia löytyy vaikkapa kakkutikkareiden kehittelijän, Angie Dudleyn Bakerella-sivustolta. Kokeneempi kakkumaestro voi tehdä tikun nokkaan vaikka Muppetteja.

hiljattain_paivitetty6.jpg

DOMINO POPS

(Resepti muokattu Glorian Ruoka & viini -lehden reseptin pohjalta)

  • 1 pkt Domino-keksejä tai vastaavia täytekeksejä
  • 100-150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100g tummaa suklaata
  • 100g valkosuklaata
  • nonparelleja koristeluun
  • n. 25 tikkua
  1. Erottele kekseistä vaalea sisus erilliseen kulhoon. Hienonna tummat keksit muruksi tehosekoittimessa.
  2. Yhdistä keksien vaalea täyte ja tuorejuusto. Lisää keksinmurut. Sekoita tasaiseksi taikinaksi käsin. Tuloksena pitäisi olla jäykähköä taikinaa, joka on muotoiltavaa ja pysyy hyvin kasassa.
  3. Pyörittele massasta pieniä, noin lihapullan kokoisia palloja. Laita ne vadille tai vaikka piirakkavuoalle, peitä tuorekelmulla ja anna tekeytyä viileässä vähintään 2 tuntia.
  4. Tee kuorrutus: Rouhi suklaat erikseen, joko suklaahauteessa tai mikrossa. Varo ettei seos kärähdä! Kasta tikkaritikun pää ensin suklaasulaan ja työnnä keksipalloon.
  5. Valele palloja suklaasulalla pienen lusikan avulla siten, että pallot peittyvät suklaaseen kokonaan. Koristele halutessasi nonparelleilla. Nosta tikkarit jähmettymään. Säilytä kakkutikkarit viileässä.

Onko siellä jo testattu cake popseja?

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.