Eväät Helsingin yllä
Me ollaan sankareita kaikki, ainakin kerran vuodessa. Viikonloppuna oli synttärisuma. Yksi pieni uusi ystävä putkahti maailmaan ja yksi vähän vanhempi vietti juhlapäiväänsä järjestämällä brunssin – asuintalonsa ullakon tuuletusterassilla.
Punavuoren kattojen ylle oli katettu pöytä valkoisin liinoin ja ullakon käytäville hylätyt eripariset tuolit pääsivät käyttöön (pienen pölyjen pyyhkimisen jälkeen). Tarjolla oli muun muassa pekoni-pinaattiuunimunakasta, joka oli vähintään yhtä herkullista kuin perinteinen suolainen piirakka. Piiraan kaverina oli jännän itämaisen makuista, suolaista vesimelonisalaattia, joka sopi täydellisesti helteiseen keskipäivään.
Synttärisankarin uunimunakas
- 6 munaa
- 1 purnukka tuoretta pinaattia
- 1 silputtu sipuli
- 1 paketti pekonia
Paista pekonit rapsakoiksi ja silppua. Silppua sipuli. Riko munat kulhoon ja sekoita. Sekoita kaikki ainekset ja kaada piirakkavuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa, kunnes munaseos on hyytynyt (n. 15 min.)
Vesimelonisalaatti
- Vesimelonia paloiteltuna suupaloiksi
Kastike:
- seesamöljyä
- parin limetin mehu
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- tuoretta minttua silputtuna
- tuoretta korianteria silputtuna
- pieni loraus kalakastiketta
Sekoita kastikeainekset ja kaada vesimelonikuutioiden päälle. Anna makujen mehevöityä hetken aikaa ennen tarjoilua.
Rutikuiva kuohari Anna di Codorniu sopii hetkeen kuin hetkeen ja lähes kaikkien ruokien kanssa. Myös pannukakun. Jälkkäriksi söimme pannaria, jonka sankari oli piparimuotilla leikannut sydämenmuotoisiksi paloiksi. Söpö idea, eikö totta?