Huonekaluostoksilla: Vinkit nettihuutokauppaan

Haluaisitko Mademoiselle-tuolin halvalla? Lue, niin kerron, miten se ehkä onnistuu.

Sattuneesta syystä sisustusasiat ovat ajankohtaisia ja vaanin huutokaupoista kalusteita, astioita ja kodinkoneita. Skannaamalla ja keskittymällä olen tehnyt aika hyviä löytyöjä huuto.net-nettihuutokaupasta.

Tässä hyväksi havaitut vinkkini huonekaluostoksille nettihuutokaupassa

  1. Tarkista tuotteen aitous. Kysy myyjältä lisätietoja, onko tuotteessa leimat tai muut tunnisteet ja ole tarkka. Uudehkoista tuotteista kannattaa kysyä, onko kuitti tallessa. Monet myyjät käyttävät hakusanoja kuten ”Eames-tyylinen tuoli”, vaikka yhdistävä tekijä aidolle ja kyseiselle on neljä jalkaa. Meinasin ostaa Artekin ritiläpekin, joka kuvien perusteella näytti aidolta ja hinta oli häkellyttävän edullinen. Luin ennen huutamista kuitenkin myyjälle esitetyt kysymykset. Niistä selvisi, että toinen ostaja oli jo ottanut selvää ja huomannut tuotteen olevan jäljennös, vaikka sitä myytiin aitona.
  2. Käytä erilaisia hakusanoja. Jos metsästät tiettyä tuotetta, älä luota ihmisten oikeinkirjoitustaitoon. Oikea aterinsetti saattaa löytyä hakusanoilla: hackman, hackmann, hakman. Löysin laadukkaan imurin, jolla ei ollut paljon kilpailevia huutoja – ehkä siksi että merkki oli kirjoitettu vähän väärin.
  3. Laske todellinen alennus ja vertaile hintoja. Älä hullaannu! Monet myyjät laittavat ilmoitukseen ovh:n joka on usein napattu kalleimmasta kaupasta. Kannattaa googlailla tuotteen hintoja eri kaupoista ja laskea, kannattaako huutaminen postikuluineen tai noutovaivoineen vai olisiko sittenkin järkevää ostaa tuote muualta tai jopa uutena. Ole realistinen – tykkäätkö kunnostaa tavaroita vai jäisikö tuote vain lojumaan varastoon? Erään edullisen piirongin noutaminen pakettiautolla Turun läheltä oli kannattavampaa kuin vastaavan kalliin hankkiminen lähiseudun antiikkiliikkeestä.
  4. Ole paikalla kun huuto on loppumassa. Kovin kilpa tuotteesta käydään viime metreillä. Käytä korotusautomaattia, jos et voi itse päivystää kauppaa. Määrittele itsellesi maksimihinta jo etukäteen, huutohuumassa saattaa iskeä vauhtisokeus hinnan kanssa. Ota huomioon, että myös vastahuutaja saattaa käyttää korotusautomaattia.
  5. Osta kimpassa. Jos himoitsemaasi tuotetta on myynnissä vain neljän tuolin settinä tai kokonaisena astiasarjana, kysele kaveripiiristäsi, kiinnostaisiko kamuja ostaa tuotteet kimpassa. Himoitsin yhtä Tapiovaaran Mademoiselle-tuolia. Niitä tulee aika harvoin nettihuutokauppaan, mutta kerran niitä tuli myyntiin neljän kappaleen setti pöytineen. Tuttavista löytyi samasta tuotteesta kiinnostuneita. Laskimme yksittäiselle tuolille järkevän hinnan. Voitimme ihanan setin 60-luvun tuoleja, joista pari jäi meille ja muut ovat löytäneet pikku hiljaa kodin lähipiiristä.

Mikä on sinun nettihuutokauppavinkkisi? Entä paras löytösi?

 

 

 

Kommentit

Jemina
No Sex and the City

Hah, tajusin vasta, että minullahan oli tuo tuoli vuosikausia! Roskalavalta löydetty, sellainen petrolinsiniseksi maalattu. Viime muuton yhteydessä se sitten päätyi takaisin roskalavalle, kun ei mahtunut mukaan eikä ollut maailman mukavin istua, vaikka oikein söpöltä nurkassa kököttäessään näyttikin. No, toivotaan että joku paremmin designia tunteva ja arvostava poimi sen lavalta mukaansa ja tuli oikein onnelliseksi!

Anna Karhubear

Hih, omistit kultahipun tietämättäsi! Toisen roska on toisen aarre, niinhän se menee :) Mielestäni tuoli on varsin mukava, jos nyt joku puinen tuoli voi koskaan olla yhtä mukava kuin kasa tyynyjä ja upottavaa samettia...

Manuu (Ei varmistettu)

Itse myin Ilmari Tapiovaaran Crinolette-tuolin Huuto.netissä ja ostajat kyllä jaksoivat kysyä tarkentavia kysymyksiä ja lisäkuvia eri kohdista. Itseä huvitti lähteä aina äidin luo kokeilemaan natiseeko tuoli tai minkä pituinen selkänojassa oleva naarmu on. Kuitenkin nämä tarkennukset toivat itsellenikin luottavaisen olon, että ostaja tietää mitä rahallaan saa. Huutokaupan voittaja ilmoittikin tyytyväisenä, että tuoli oli parempikuntoinen kuin kuvista olisi uskonut :)

Vinkkini on, että tarkasta mitä muuta ko. myyjä myy/on myynyt ja esim. huutonetissä kannattaa katsoa myyjän saamat palautteet kaupoista. Jos jotain todella arvokasta ostaa kannattaa myös koittaa selvittää että kuvat ovat oikeasta tuotteesta, eikä netistä lainattuja.

Anna Karhubear

Kiitos paljon kommentistasi Manuu ja erityisesti vinkeistäsi, todella hyviä pointteja!

Voin kuvitella tarkentavien kysymysten määrän noinkin halutussa tuolissa. Itseänikin huuto.net-aloittelijana hämmensi, kun kuvausteksteissä oli kuvailtu hirmu tarkasti jokainen lommo ja naarmu. En ole itse  ostajana kovin tarkka niistä, elämän jäkiä saa näkyä, kunnostamme sitten jos tarpeen. Mutta "käytön jälkiä" voi tarkoittaa ihmisille niin eri asioita :)

Ja hei, jos sinulla on lisää Tapiovaaraa tai muuta kotimaista designia tulossa myyntiin, niin tiedät missä kommenttilootassa vinkata ensimmäisenä! :)

Mindeka
Ma-material Girl

Ehdottomasti Manuun kanssa samaa mieltä, Huuto.netin myyjistä: Tarkista ennen huutoa ko. myyjän saama palaute ja muut myytävät tuotteet.

Onko Chanelin ballerinat kuitenkaan (Osta heti 69€) aidot, jos sama myyjä asuu Kiinassa ja kauppaa samoja ballerinoja jokaisessa koossa, "koska Chanelin Outlet on siellä" (!!)...TAI jos myyjän palauteboksi tursuaa negatiivista palautetta ja myyjän vastaukset niihin ovat syytteleviä ja agressiivisia, niin itse ainakin jättäisin kokeilematta..

Nimerkillä: Odottelen tässä Adidaksen huippuhalpaa juoksutakkia jo kolmatta viikkoa...

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi Anna, parhaita löytöjä on niin monta, Rouvan tekemiä. Huuto.netistä ovat mm. vanha vankilan arkistokaappiSmeg-jääkaappi (vasemman puoleinen), vanha apteekin tiski keittiön saarekkeeksi, Eamesin keinutuoli, eteisen antiikkinen vaatekaappi, eteisen miljoonalipasto, makuuhuoneen vaatekaappi, WC:n ja kylpyhuoneen kaapit, Jielde-valaisimet ja vielä ruokapöytä.

Jacobsenin Seiskat ruokapöydän ympärille huudettiin tanskalaisesta Lauritz.comista. <-- Vinkki 1: Rahteineenkin tuolit tulivat halvemmiksi kuin Suomesta ostettuna.

Vinkki 2: Päätä etukäteen, minkä verran haluat korkeintaan maksaa tavarasta, käytät sitten korotusautomaattia tai et. Jos joku huutaakin enemmän, älä jää harmittelemaan asiaa.

Vinkki 3: Käy etsimässä tavaraa usein ja säännöllisesti (Rouva tekee näin) tai laita Huuto.netiin ilmoitusvahti (oma metodini).

Vinkki 4: Tämä on myymiseen. Jos myyt tavaraa, älä suostu postiennakkoon. Jos ostaja jättää paketin noutamatta, myyjä joutuu maksamaan myös paketin palautuksen eikä saa kuljetuskustannuksia takaisin.

Anna Karhubear

Mindeka: Kiitos kommentistasi, totta tuo että kommentit on syytä lukaista eriyisesti, jos tarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Feikkimyyjille iso miinus!

Tommi: Teillä on kyllä ihan mah-ta-vi-a löytöjä. Noita saaliita saakin vähän etsiä tai laittaa ilmoitusvahdin, hyvä vinkki en ole sitä käyttänytkään! Kiitos myös muista hyvistä vinkeistäsi, tuo tanskalainen kauppa menee heti tarkasteluun.

 

Kommentoi