Kirjoita!

Iisa vinkkasi Au Naturel -palstallaan inspiroivasta Kansallisesta Novellinkirjoituskuukaudesta. Aiotko osallistua? Minäpä taidan ja haastan myös sinut kirjoitustaidostasi, -taustastasi ja mahdollisista emmäkuitenkaanosaa-fiiliksistä huolimatta. Luin aamulla tämän Piece of Teasen kirjoittaman postauksen, joka sai sisuuntumaan, sillee hyvällä tavalla. Just do it, kuten hän sanoo!

Fiilistelin Travisin Writing to Reach Youta kovasti parikymppisenä (silloin kun vielä kirjoitin novelleja). Otin kirjoittamisen väkevällä tunteella ja seinälläni oli lainaus laulaja Fran Healyn haastattelusta: "When you write a song you marry it. It's a contract you sign in blood."  Kun minusta tuli toimittaja ja kirjoittamisesta tuli ammatti, piti tunnesidettä omiin teksteihin höllätä ja osata ottaa kritiikkiä vastaan. Ehkä nyt uskaltautuisin jälleen kirjoittaa tekstejä, joihin sidon tunteita ja jotka olisin valmis viemään vihille.

Eilen sain idean metrossa istuessani. Siitä saattaa syntyä romaani, novelli tai pelkkä kaunis lause, mutta siitä se lähtee!

Kiitos ystävälleni Elinalle osuvasta rintanapista.

 

Kommentit

Jenna Kämäräinen
Jenna K

Söpönassu!

Julia Thurén
Toimitus

Ihana rintanappi, ihana biisi (tuo mieleen yläasteajan krapulat.. olin pahis) ja ihana kirjoitus! Ehkä mäkin intoudun vähäsen kirjottamaan (jotain muutakin kuin solvauksia!).

Anna Karhubear

Kiitos kommenteista kamuset ja hienojen lauseiden loihtijat! Rintanappi on hankittu naisten joulumyyjäisistä, paljasti tonttu.

Iisa

Ihan huippua, Anna!

Jemina
No Sex and the City

Maailman makein rintanappi! Tyylikkäine kalentereinesi ja muine hienouksinesi taidat olla uusi tyyli-idolini! 

Taidan itse jättää kirjoitusprojektin väliin, sillä en oikein pidä novellista muotona. (Tekstiä on liian vähän romaaniksi! liian paljon lyhytproosaksi! mikä tää juttu oikein on, lintu vai kala, apua!) Sen sijaan kannatan lämpimästi tällaisia proggiksia ja niihin osallistumista - osallistuin itse marraskuussa NaNoWriMoon ja kirjoitin romaanin. Täyttä huttuahan se varmaan on, mutta hitto kun oli hauska, jännittävä ja mielenkiintoinen kuukausi!

Anna Karhubear

Vautsi mitä imartelua Jemina, tässähän vallan punastuu. Kiitos KIITOS! Ja sinä olet kirjoittajaidolini, jos sait tosiaan tuon romaani kuukaudessa -projektin tehtyä. Hienoa! Totta lienee, että näissä projekteissä tärkeintä ei ole lopputulos, vaan se mitä se saa itselle kirjoittajana aikaan.

Kommentoi