Kiva kakkukirja
Työpöydälleni lennähti tänään leipomisen ilosanomaa sirkuttava kolibri: The Hummingbird Bakeryn reseptikirja Leivonnaisia herkkusuille.
Lontoolainen, kuppikakkuihin erikoistunut leipomo paljastaa kirjassa kuuluisien herkkujensa reseptejä. Innokkaana kotikokkina aion ilahduttaa Katia ja Jennaa leipomalla joku päivä töihin suklaa-tuorejuustokuppikakkuja. Sitten kokeillaan reseptejä käytännössä!
Plussaa:
+ Reseptit ovat selkeitä ja ihailtavan lyhyitä. Vaikka kyseessä on käännösteos, ei ainesosaluetteloissa ole ensivilkaisulla omituisuuksia, joita ei saisi Suomesta. Ja jos niitä onkin (esimerkiksi tumma maissisiirappi) on kirjassa neuvottu, mistä sitä saa kotimaassamme.
+ Reseptit eivät vaadi leipojalta talousvaakaa. Ainesosat on ilmoitettu grammoina, mutta sama määrä on ilmoitettu myös ”suunnilleen” desilitroina.
+ Kuvat ovat kauniita, mutta eivät turhan kikkailevia.
+ Kirjasta löytyy helpotus kaikenlaisen herkun himoon: reseptejä on kakkuihin, piiraisiin, kuppikakkuihin, suolaisiin muffineihin ja kekseihin. Aivan varmasti jokaiseen makuun siis.
+ Kirjan kuvista saa simppeleitä koristeluideoita – porkkanakakun koristeleminen kokonaisilla saksanpähkinöillä oli ainakin minulle uusi idea!
Miinusta:
-Kirjaa selaillessa tulee älytön nälkä ja haluaa vaihtaa ammattia leipuriksi.
– Oikeastaan mikään resepteistä ei sovi painontarkkailijalle. Kermaa, voita ja suklaata ei säästellä.