Lily kokkaa: Mahtava mutakakku
Samettisen pehmeä suklaakakku on herkullinen ja helppo. Käytä leivonnassa muscovadosokeria, josta tulee ihanan paahteinen maku – siinä herkun salaisuus.
Pohja:
n. 300g Digestive-keksejä murustettuna
100g voita sulatettuna
60 g tummaa suklaata sulatettuna
Täyte:
180 g suklaata
180g voita
4 munaa
2 dl muscovadosokeria
2 dl kuohukermaa kevyesti vaahdotettuna
Päälle:
1 dl kuohukermaa vatkattuna
suklaalastuja
1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai kaulimen avulla kulhossa mahdollisimman hienoksi. Sulata voi ja suklaa ja sekoitane keksimuruihin. Painele taikina irtopohjavuokaan, myös vuoan reunoille ja laita pohja jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi, jonka aikana teet täytteen.
2. Sulata täytteen suklaa ja voi. Vaahdota munia pari minuuttia ja lisää sokeri munavaahtoon. Kuohkeuta noin kaksinkertaiseksi. Sekoita kaikki ainekset ja kaada pohjan päälle niin, että keksireunusta jää näkyviin sentin verran.
3. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Muista tarkkailla paistoaikaa, sillä se riippuu uunista. Kakku kannattaa tehdä valmiiksi muutamaa tuntia ennen tarjoilua tai jo edellisenä päivänä, jolloin sisus ehtii hyytyä jääkaapissa.
4. Tee loppusilaus juuri ennen tarjoilua: vaahdota kerma kevyesti ja kaada kakun päälle. Koristele suklaalastuilla, joita voit vedellä suklaalevystä juustohöylällä tai raastimella.
Vinkki: Täytettä saattaa jäädä yli kakkuvuoasta riippuen. Lisää ylimääräiseen täytteeseen jauhoja, loraus kermaa tai maitoa ja teelusikallinen leivinjauhetta ja paistele makoisia muffinsseja. Leivoksia pitää paistaa ainakin 25 minuuttia.
Ostoslista:
- Paketti Digestive-keksejä
- Muscovadosokeria (180 g)
- 1,5 levyä tummaa suklaata (240 g)
- Pari kermatetraa
Tarkista onko kotona:
- Ainakin puoli pakettia voita (280 g)
- Munia (tarvitaan 4 kappaletta)
Leivotaanko teillä viikonloppuna?