Miten saa terveyspirtelöstä maistuvaa?

Annan keittiössä on uusi asukas. Tervetuloa! Pitkän harkinnan jälkeen päätin panostaa Kitchen Aidin tehosekoittimeen, joka on hillunut himotuslistallani vuosikausia. Kiitos ostopäätöksestä kuuluu edelliselle blenderilleni, jonka muovikannu halkesi kesällä. Tietysti myös Lilyn omalle hyvinvointihehkuttajalle Hannamarille, joka jutussaan kehui kyseistä masiinaa maasta taivaisiin. Sekä saksalaiselle verkkokaupalle, josta laitteen sai huomattavasti halvemmalla kuin Suomesta.

Olen innoissani surautellut omasta päästäni erilaisia smoothieita välipalaksi. Toistaiseksi olen käyttänyt aineksina lähinnä mustikoita ja muita marjoja, rahkaa, pellavansiemenrouhetta, rypäleitä tai banaania.

Kokeilin myös pinnalla porskuttavaa vihersmoothieta. Onko vika minussa, mausteissa vai maailmassa, kun viherpirtelö tuntui maistuvan ruoholle? Kaipaisin nyt vaihtelua ja terveellisiä ainesosia vakkaripirtelööni.

Auttakaa minua, tehosekoitinkonkarit! Mikä on paras smoothievinkkisi?

Kommentit

inke

Tänä aamuna tuli pitkästä aikaa tehtyä jotain täysin uutta ja nakattua raakaa parsakaalia aamusmoothien joukkoon. Kuulostaa aika pelottavalta, mutta maku oli kyllä mielestäni enemmän kuin kohdallaan! Resepti löytyi Uusi Mustan sivuilta:

Mustikka-parsakaalismoothie

2 dl jäisiä mustikoita
1/3 keskikokoisesta parsakaalin kukinnosta
2 dl luonnonjogurttia
1-2 tl hunajaa
2 rkl (sokeroitua) mustaherukkamehutiivistettä

Mulla ei tosin ollut mitään mustaherukkatiivisteitä, joten hulautin joukkoon hieman luomuomppumehua sekä n. 0,5 dl jäisiä mustaherukoita. Olipa raikas!

Herkkusuosikkini tällä hetkellä taasen taitaisi olla raakakaakaosmoothie, jonka voi tehdä vähän freesimmäksi lisäämällä pakastevadelmia:

1 banaani
n. 250 ml vaniljanmakuista soija/riisi/kauramaitoa
2-3 liotettua taatelia (liota vaikkapa yön yli vedessä - tärkeää, muuten eivät soseudu!)
2 rkl kookosöljyä
1 rkl macaa
2-3 rkl raakakaakaojauhetta

+ vadelmaversioon pussillinen pakastevadelmia (siis sellainen kaupan pussukka, paljon siinä nyt on?)

Enjoy!
 

 

 

Anna Karhubear

Kiitos inke! Tosi hyviä vinkkejä. Ehkä uskaltaudun parsakaalin ja taateleiden maailmaan...

Mintski (Ei varmistettu)

Kun viherpirtelöön tunkee tarpeeksi paljon marjoja niin se ei (minusta) maistu ruoholle. :) Teen aina kerralla ison satsin johon menee ruukullinen jotain hyvää salaattia ja sellainen pakasterasiallinen marjoja, lisäksi saatan tunkea sinne banaania/hunajaa/lucumaa antamaan vielä pientä lisämakua. Nyt tuskailen miten saisin avocadosta tehtyä oikeasti hyvän makuisen pirtelösetin.. 

Anna Karhubear

Kiitos vinkeistä Mintski! Taika taitaa tosiaan olla tuossa, että marjoja on riittävän paljon. Mitä salaatteja esimerkiksi käytät? Aloittelija täällä myös pähkäilee, mitä ihmettä on lucuma? Tein itse eilen pirtelön, jossa oli avocado ja sen kamuna banaania, mustikoita, pellavansiemenrouhetta, vähän maitorahkaa ja hunajaa. Oli herkkua, mutta tykkäänkin avocadon mausta oikeastaan missä vain :)

Mintski (Ei varmistettu)

Salaatteja vaihtelen kun en niiden maussa ole huomannut mitään eroa (blendattuna siis), ostaessa vain pidän mielessä sen että 'mitä tummempaa, sen parempaa.'  :)  Lucuma on hedelmäjauhetta, näitä superfoodeja siis. Kiva makeuttaja ja maukasta jätskin kanssa!

Anna Karhubear

Jes, salaattitiskille siis!

Hosuli
Hömppäblogi

Sen verkkokaupan nimi kiinnostaisi! :)

Anna Karhubear

Moi Hosuli, ostin laitteen Comtech-nimisestä verkkokaupasta. Hintaan tuli päälle pari kymppiä toimituskuluja, mutta laite tuli silti edullisemmaksi kuin kotimaisissa kaupoissa. Toimitus oli nopeaa DHL:n kautta.

Hosuli
Hömppäblogi

Kiitos!

inke

Mintski, kokeilepa avokado-ongelmaan yhdistelmää avokado+hieman kohmeiset pakastemansikat+banaani, jatkettuna hyvällä omppumehulla. Omnomnomnom. Tönkköä tosin, mutta ihan superhyvää.

Mintski (Ei varmistettu)

inke; Kiitos vinkistä, mansikat ja omppumehu on tälle allergikolle vaan iso nou-nou. :(

Anna Karhubear

inken herkkusmoothiereseptikirja nyt kauppojen hyllyille, kiitos!

Kommentoi