Mistä tietää, onko rakastunut?

suukko.jpg

Toivottomana romantikkona mietin rakkausjuttuja päivittäin ihan vaan fiilistelyn ja vellomisen ilosta. Luin Hellogiggles-sivustolta liikuttavan kirjoituksen rakkaudesta.  Oi miten tykkäänkään asioiden yksinkertaistamisesta! Tekstissä John Kim yrittää selättää ikuisuuskysymystä: mistä tunnistaa rakkauden? Suosittelen lukemaan artikkelin, mutta tiivistin opit muutamaan mielestäni tärkeimpään kohtaan.

  1. Rakkaus ei iske kuin sata salamaa, vaan rakkaus on sarja valintoja. Ensimmäinen valinta perustuu omiin tarpeisiin, elämäntilanteeseen ja ihastuksenkohteisiin ja siihen. Ja ennen kaikkea siihen, antaako kivalle tyypille mahdollisuuden. Salamatunteet, joita meille on tykitetty romanttisissa komedioissa kautta aikain, ovat yksittäisiä hetkiä rakastumisen edetessä. Älä hermostu, jos ensisuudelma ei ole ikimuistoinen. Yhtä merkityksellinen voi olla epäkonkreettisempi hetki, kun hän ilahduttaa ja saa olosi paremmaksi rankan päivän jälkeen. Hyväksy se, että rakkaus rakentuu pikku hiljaa.
  2. Rakkautta on päättää joka ikinen päivä, rakastanko vai en. Se on juuri niin yksinkertaista. Rakastuminen alkaa ja katoaa, myös parisuhteissa. Tunteemme ovat syviä puolisoa kohtaan, mutta valitsemme haluammeko nähdä rakkauden eteen vaivaa. Ja sitten rakkaus voi leimahtaa taas.
  3. Erota rakkaus ja rakastaminen. On eroa, tunteeko rakkautta jotakuta kohtaan (välittäminen) vai rakastaako jotakuta (valinta rakastaa häntä). Saatat tuntea rakkautta ja välittämistä ikuisesti jotakuta kohtaan, mutta et ehkä rakasta häntä ikuisesti.
  4. Rakastaminen ei ole tunne vaan teko. Siksi se on niin vaikeaa. Rakastaminen vaatii työtä, tekoja ja mahdollisesti omien tarpeiden sivuttamista.
  5. Kyky rakastaa ei ole pysyvä tila. Rakastaminen muuttuu sen mukaan, mikä on elämäntilanteesi ja mitä muuta huolia tai iloja on käynnissä elämässäsi. Joskus rakastaminen on helppoa, joskus vaikeaa, mutta aina itse valitset, rakastatko.
  6. Rakkaus vaihtelee, mutta se myös syvenee. Rakkaus vahvistaa teitä parina, mutta myös kumpaakin yksilönä – olettaen että te molemmat näette suhteen eteen vaivaa. Hyvä rakkaus antaa mahdollisuuden kokea asioita ja tunteita, joita et voisi kokea yksin, ja se tekee rakastamisesta valinnan ja työn arvoista.
  7. Ei ole siis syytä kysyä ”onko tämä rakkautta?” Tärkeämpi kysymys on: Haluanko rakastaa tätä ihmistä vai en? Juuri nyt. Ei huomenna. Tee valinta. Kyllä tai en.

Onko tämä mielestäsi jenkkihapatusta ja jadijadijaata vai koitko sinäkin oivalluksen hetkiä? Mistä rakkauden tunnistaa?

http://www.youtube.com/embed/QWi7Vfc3Sxw

 

lähde: hellogiggles

Suhteet Rakkaus

Apple pie -omenapiirakka inkiväärillä ja siiderillä

kakku11.jpg

Mikä näyttää uunivuoassa paistuessaan makaroonilaatikolta, mutta maistuu valmiina aivan taivaallisen hyvältä? Inkivääri-siideri-omenapiirakka. Halusin leipoa jotain kauden omenoista ja lisäilin taikinaan vähän sitä mitä kaapista löytyi. Inkivääri antoi makealle herkulle potkua ja siideri pykälän marinoitua makua. Osasyynä mehevään makuun oli myös  tumma ruokosokeri. Olen vältellyt amerikkalaisen, kannellisen omenapiirakan tekemistä, koska luulin että se on vaikeaa. Ei ollut, testaa vaikka!

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa ruokosokeria
  • ripaus suolaa
  • 150 g voita
  • 3-4 rkl vettä

Täyte

  • noin 1 kg omenoita (noin 5-6 isoa omenaa)
  • 25 g voita
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1,5 dl tummaa ruokosokeria
  • 1 tl kanelia
  • n. 1 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl omenasiideriä (loput kokille)

kakku2.jpg

  1. Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet. Nypi kylmä voi joukkoon – paloittele ensin lohkoiksi ja hieman pehmittyä, nypi sormin. Lisää lopuksi vesi (arvioi sopiva määrä, että taikinasta tulee sopivan notkeaa). Laita taikina lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Tee sillä aikaa täyte.
  2. Kuori ja lohko omenat paloiksi. Kuori inkivääri ja paloittele pieneksi tai raasta pala.
  3. Ruskista voi pannulla tai laakeassa kattilassa ja paista lohkoja siinä muutama minuutti. Lisää sokeri, sitruunamehu, inkivääri ja kaneli ja anna hautua käännellen minuutin verran. Lisää vehnäjauhot suurusteeksi ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi siideri ja sekoittele keitos muutaman minuutin ajan muhennosmaiseksi. Ota pannu pois liedeltä.
  4. Ota esiin piirakkavuoka, jonka halkaisija on n. 22-24 cm. Myös pyöreä uunivuoka käy. Ota taikinasta 1/3 erilleen piirakan kanneksi. Kaulitse taikinan osaset kahden leivinpaperin välissä pyöreiksi kiekoiksi. Mitä ohuemman kiekon saat, sen parempi. Asettele pohjakiekko vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Lisää täytettä sen päälle. Asettele lopuksi kansi päälle ja nipistä pohja ja kansi toisiinsa napakasti kiinni. Pistele kanteen muutamia reikiä haarukalla.
  6. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kansi on kauniisti ruskettunut.
  7. Anna jäähtyä puolisen tuntia ennen tarjoamista ja herkuttele vaahdotetun vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

VINKIT:

  • Käytä inkivääriä tuplamäärä, jos olet minun tapaani inkiväärifani.
  • Voit käyttää tumman sokerin sijaan myös hillosokeria (täyte) ja tavallista hienoasokeria (pohja). Tummassa sokerissa on paahteinen, pehmeä maku.
  • Jos omenoista on irronnut pannulla paistettaessa paljon nestettä, ja olet tarjoamassa piiraan heti lämpimänä, älä lisää lientä pohjan päälle, ettei torttu vetisty. Jos tarjoat piirakan vasta tuntien kuluttua, ehtii täyte hyytyä, vaikka se olisi paistettaessa kosteampikin.
  • Piirakka mehevöityy jäähtyessään, joten se on mahtavaa myös seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.
Koti Ruoka ja juoma