Paras piirakka syntyy hups-reseptillä

13.12.jpg

Hups, piirakka tuli syötyä jo!

Olen erikoistunut hups-kokkaamiseen. Se tarkoittaa, että keittiössäni tapahtuu megamokia lähes päivittäin, mutta ei sitä kukaan huomaa. Edes sitä kattoon lennähtänyttä jäätelöä. Hupsin filosofia on: Kun jokin asia kokkailussa menee pieleen, tee yllättävä korjausliike. Se vie annoksen uuteen ulottuvuuteen eikä ruokailija kiinnitä huomiota puuttuvaan ainekseen. Ja samalla luultavasti kehittelet uuden reseptin!

Meillä kävi kylässä pieni tonttu vanhempineen. Vieraat saapuivat heti työpäivän jälkeen, joten tarjottavien valmistamiselle oli aikaa puolisen tuntia. Tarkoituksenani oli leipoa piirakkaa, johon tulisi fetaa, pinaattia, aurinkokuivattua tomaattia ja pinjansiemeniä. Päälle lorautettaisiin ranskankermasta, munasta ja maidosta tehty kastike mausteineen ja muutama viipaloitu luumutomaatti.

Kaupasta palattuani huomasin pari hupsista-hommaa:

  1. Olin ostanut vahnigossa täysin kumimaista light-fetaa. Voi vamma, eihän se maistu miltään!

  2. Unohdin pinjansiemenet. Nooh, maistaako niitä edes kukaan?

  3. Mikä kiireiselle kokkaajalle pahinta: unohdin ostaa valmistaikinaa.

Koska mauton piirakka ei ollut vaihtoehto, päätin tehdä kokeiluja ja maustaa piirakkapohjan.

Mielestäni pohja on piirakan tylsin osa, joten kikkailin sen kanssa vähän. Nappasin piirakkapohjan ohjeen Jauhot suussa -blogista (hyvä, helppo ja nopea ohje) ja päätin soveltaa sitä hieman. Sekoitin pohjaan vapaalla kädellä kunnon hyppysellisiä mausteita, sitä sun tätä enimmäkseen tätä Africa Durban Currya.

Tulos: Vieras sanoi: ”Onpa harvinaisen hyvän makuista tämä piirakka. Jotenkin tosi hyvin mausteet kohdillaan, mitä ihmettä tässä on?”

Voi olla, että muille leipureille piirakkapohjan maustaminen on ihan arkipäivää, mutta itselleni tämä oli eka kerta, kiitos hupsismin. Viimeinen kerta, ei suinkaan. Seuraava piirakka saanee chilisen potkun…

Oletko sinä kokenut hups-oivalluksia keittiössäsi?

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.