Perjantaipullo: kotitekoinen Limoncello
Sain mitä suloisimman pikku putelin joululahjaksi: siskoni ja hänen miehensä itse tekemää ja pullottamaa Limoncello-sitruunalikööriä. Peräisin juoma oli Montagna Rossan eli Punavuoren kotipanimosta ja ilmeisesti mukavan helppoa valmistaa. Ohje on napattu Domestic Goddezz-blogista ja se kuuluu näin:
- 6 luomusitruunaa (ei säilöntäaineita!)
- 0,5 l vodkaa (tai muuta vastaavaa alkoholia)
- 1 l vettä
- 60 g sokeria
- ripaus jauhamatonta sahramia
Laita pestyt sitruunankuoret ja 0,5 litraa vodkaa purkkiin. Anna maustua tiiviissä, suljetussa purkissa 8 päivän ajan. Keitä vesi, sokeri ja sahrami. Viilennä ja sekoita sitruunankuori-alkoholiseokseen. Anna tekeytyä tiiviissä, suljetussa purkissa 15 päivän ajan. Siivilöi ja pullota. Säilytä valmis juoma jääkaapissa.
Juoma ei ehdi valmistua huomisiin uudenvuodenpippaloihin, mutta reseptiä kannattaa kokeilla, kun on aikaa. Limoncello on hyvin jäähdytettynä hyvä hörppy ruokailun päälle ja sopii ihanasti esimerkiksi mansikoiden marinoimiseen.
P.S. Tarvetta toisenlaiselle pullolle? Lue suositukseni valkoviinistä joka maistuu lämpimänäkin, makoisasta luomuvalkkarista , parhaasta kuohuviinistä ja herkullisimmasta luomusiideristä. Unohtamatta tietenkään kaikista kelvollisinta kaljaa. Maistuuko vuodenvaihteessa vielä herkkuglögikin?