Ravintolassa: Muru
Pääsin vidhoin testaamaan paljon kehuttua ravintola Murua viikonloppuna mukavien murusten seurassa. Kyseessähän on tv-kokki Henri Alénin vuodenvaihteessa auennut ravintola Helsingin Fredalla, jonka hype on saanut supersize-ateriamaiset mittasuhteet. Ravintolaan jonotetaan kuukausikaupalla (meidän pöytämme taidettiin varata joskus helmi-maaliskuussa). Ravintlassa ei ole perinteistä ruokalistaa, vaan joka päivälle on tarjolla päivän erikoisuudet, jotka ovat muokattavissa asiakkaan ruokavalion mukaan. Alkuruoaksi Vitello tonnato, pääruoaksi siikaa, parsaa ja kasviksia, väliin juustolautanen ja jälkkäriksi raparperitorttu (jolla oli hieno nimi) jäätelöllä ja marjoilla.
No, millaista siellä oli?
NAMIA:
-
Miljöö on tosi kiva. Tummasävyinen ja ”viinikellarimainen” sisustus ei ole mielestäni vakuuttanut kuvissa (tai ikkunoista kurkkiessa). Silti minimalistisemman tyylin ystävänkin on pakko myöntää: fiilis oli kotoisa. Psst! Salissa oli isoja seurueita, joten tila oli vähän hälyisä. Eli jos haaveilet kuiskuttelevasi kultsille illallisella kahden kesken, kannattaa varmistaa varausta tehtäessä, ettei vieressä ole äänekästä kymmenhenkistä porukkaa.
-
Palvelu oli ensiluokkaisen sydämellistä ja asiantuntevaa. Sekä seurueet että pariskunnat huomioitiin yksilötasolla.Loistavaa!
-
Söin herkullisinta kalaa, mitä olen koskaan syönyt. Slurps, treki mieli nuolla lautanen. Kasvikset olivat myös ihanan rapsakoita! Myös suositellut viinivalinnat veivät kielen mennessään. Napsaisin kuvat etiketeistä, mutta Alkon myyjä pudisteli päätään, kun vilautin kuvaa kännykästäni ja yritin käydä ostamassa niitä kotivarastoon.
PLÄÄH:
-
Seurueemme kasvissyöjät valittelivat annoksen pienuutta ja proteiinin vähyyttä. Totta puhuen, iltapala olisi maistunut lihansyöjällekin, vaikka kupu tuntui ruoan jälkeen täydeltä. Annosten koko ja sisältö on siis skarpattavissa.
-
Äitini tekee parempaa raparperitorttua, sori vaan.
-
Ateria oli kallis raaka-aineisiin nähden. Tällä hinnalla kaipaa jo jotain, mitä ei missään tapauksessa osaisi laittaa itse.
LASKU KIITOS:
- Loppusumma oli yli 70 euroa viinilasillisineen. Auts. Muru ei vienyt sydäntäni, mutta menen sinne mieluusti uudestaan, jos joku toinen maksaa.Psst! Varma valinta on samantyyppisiä raikkaita makuja tarjoileva, hiukan edullisempi ravintola Ateljé Finne – sinne saattaa saada pöydän samalle viikollekin.
Ja nyt kaipaan vinkkiäsi:
Jos sekä sinä että erityinen ystäväsi viettäisitte molemmat syntymäpäivää samana päivänä, missä ravintolassa sitä kannattaisi juhlistaa?