Ravintolassa: Patrona
Tein tällä viikolla 2 tunnin ulkomaanmatkan Annankadulla. Siltä ainakin tuntui. Pääsin vihdoin syömään erääseen Helsingin puhutuimpaan ravintolaan, meksikolaisravintola Patronaan. Odotukset olivat ristiriitaiset. Olin kuullut muun muassa: ”Sinne ei saa ikinä pöytää”, ”Ei niin hyvä kuin (samojen omistajien aikaisempi) Cafe de Nopal oli”, ”Kovat hinnat ja pienet annokset” ja ”Tajuttoman hyvää guacamolea”, ”Ihana tunnelma”, ”Yhtä hyvä kuin Cafe de Nopal oli.” Tacohullun piti päästä sinne siis!
Palvelussa kannattaa asennoitua leppoisaan ja kiireettömään meininkiin (ei kannata astua sisään, kun nälkä on jo kiljuva). Mutta Patronassa törmää myös niin lämpimään, ystävälliseen ja mukavaan tunnelmaan, että mieleeni ei tule heti yhtä viehättävää ravintolaa Helsingissä. Sisustus on värikäs, boheemi ja mietitty kivaksi drinkkilaseja myöten, seiniä koristavat hauskat maalaukset. Avokeittiöstä voi seurata kokkien puuhailua.
Söimme ystäväni kanssa jaetun alkupalalajitelman (guacamolea, ananas-chilisalsaa, papuja ja kala-katkarapu-chevichea nachojen kanssa) ja kaksi tacoannosta (lammasta ja possua), jotka jaoimme. Pääruoan jälkeen olimme niin kylläisiä, ettei ollut tilaa jälkiruoalle. Harmi sinänsä, suklaa-chilikakku ja sitruunatorttu olisivat kiinnostaneet kovasti!
Pöytä kannattaa varata etukäteen, mikä onnistuu puhelimitse tai lähettämällä viestin ravintolan inboxiin Facebookissa.
NAMIA:
- Mahtava palveluasenne. Henkilökuntaa on riittävästi ja kaikki olivat ystävällisiä. Ruoat esiteltiin luontevasti.
- Alkupalat olivat aterian tähti. Parasta guacamolea, mitä olen koskaan syönyt! Sitä olisi voinut kauhoa toisenkin kulhollisen.
- Kiva sisustus ja taustamusiikki loivat mukavan tunnelman.
- Jos et keksi heti, mitä söisit, tilaa ainakin margarita. Jösses miten hyvää!
PLÄÄH:
- Hinnat ovat melko korkeat (ainakin jos vertaa saman porukan entiseen, pieneen Cafe de Nopaliin). Pääruoat olivat parinkympin luokkaa. Drinkkien hinnat olivat lähemmäs kympin.
- Palvelun tempossa olisi viilattavaa. Odotimme alkujuomia melko pitkään, alkuruokia samaten, mutta pääruoka tuli heti niiden perään. Olisimme kaivanneet hieman sulattelutaukoa.
- Palvelu on pääosin englanninkielistä ruokalistoja myöten. (Pieni ongelma, I know, mutta Patronasta oli todella vaikeaa keksiä miinuksia!)
LASKU, KIITOS! Hinnaksi tuli muutaman juoman kera piirun päälle 40 euroa per henkilö (ilman jälkiruokaa), mikä tuntui hieman korkealta. Ruoan maku, palvelun ystävällisyys ja tunnelma saivat kokemuksen kuitenkin kirkkaasti plussan puolelle! Odotan jo, että pääsen jonain räntäsateisena iltana matkaamaan Annankadulla kauas etelään magarita kädessäni…
Patrona, Annankatu 20, Helsinki
Muita ravintolajuttujani: Ateljé Finnestä, Murusta ja brunssikokemukseni Aliasta ja Qulmasta.