Snickers-juustokakkubrowniet
Kaverillani on aivan loistava ruokablogi About the Soufflé. Nappasin sieltä viikonlopun bileisiin tarjottavaksi kaverini kehittelemän herkun, joka vain oli niin överi ja sai kuolaamaan näppikselle. Juustoa. Suklaata. Kinuskia. Pähkinää. Voi jösses. Aika nopeasti palat hävisivät tuosta lautaselta herkkusuiden kitaan, joten maistuis varmaan sullekin! Älä kauhistele kaloreita – tätä kakkua riittää tosi pieni pala pahempaankin makeannälkään.
Snickers-juustokakkubrowniet
Browniet:
200g voita
250g tummaa suklaata
1,5dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa (jätä pois, jos käytät suolattua voita)
2 munaa
2,5dl jauhoja
Juustokakkukerros:
400g tuorejuustoa
2 munaa
1dl tomusokeria
+ 4 Snickers-patukkaa
- Valmista ensin browniet. Hienonna suklaa ja sulata se voin kanssa vesihauteessa ja sekoita ne hyvin. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja suola seokseen. Anna jäähtyä.
- Vatkaa sähkövatkaimella munat yksi kerrallaan jäähtyneeseen seokseen. Lisää jauhot ja sekoita puuhaarukalla, kunnes taikina on sileää ja kiiltävää, noin minuutin ajan.
- Laita uuni lämpenemään 200 C.
- Voitele pienehkö brownievuoka (lasagnevuoka käy hyvin). Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia.
- Kun browniet ovat uunissa, laita lavuaariin jääpaloja ja kylmää vettä. Kun brownie on kypsynyt, laita vuoka ”jääkylpyyn”. Varo, ettei vuokaan mene vettä! Taikina jäähtyy jäähauteessa nopeammin paistovaiheiden välissä.
- Tee juustokakkukerros. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella. Kaada jäähtyneen brownien päälle ja laita koko komeus uuniin vielä 20-25 minuutiksi. Kakku on kypsä, kun juustokakkukerros näyttää (ja tuntuu varovasti tökkien) kypsältä ja kiinteältä.
- Anna jäähtyä. Leikkaa Snickersit palasiksi. Paina suklaapatukkapalat juustokakkukerrokseen.
Vinkki: Pähkinäallergisille voi tehdä paloja leikkaamalla päälle tummaa suklaata tai koristelemalla ne vaikka mansikoilla.
Lähde: About the Soufflé. Lue sieltä lisää vähintään yhtä hyviä reseptejä!