Telkussa: Anthony Bourdain Suomessa
Kun amerikkalainen julkkiskokki tulee Suomeen, hän ei päädy kuuluisan ravintoloitsijan keittiöön käristämään tuoretta kalaa laatuhellalla. Hän päätyy viettämään kosteaa iltaa tuusulalaisen perheen luo juoden kossua suoraan jääkaapista ja väkertämään riisipiirakoita mummon kanssa.
Rääväsuisen Anthony Bourdainin No Reservations (suom. Anthony Bourdain maailmalla) on suosikkikokkisarjani. Viinaanmenevä mutta hurmaava huippukokki kiertää sarjassaan ympäri maailmaa ja yrittää löytää muutamassa vuorokaudessa aina sen kaikkein aidoimman ytimen paikalliseen ruoka-ja juomakulttuuriin.
Bourdain vieraili kuvausryhmänsä kanssa Suomessa viime talvena. Kyseinen jakso nähdään Suomen televisiossa tämän viikon sunnuntaina, 2.syyskuuta. Suosittelen katsomaan, jos kestät nähdä kansamme raadollisemman puolen – ja tyypillisinä suomalaisina tapoina esiteltyjä erittäin erikoisia juttuja.
Jakso kattaa kaikki Suomi-kliseet saunomisesta lonkeroineen ja kuppauksesta nakkikiskalle. Kaikkialla on loskaa ja juoppoja ja eriskummallisia ilmiöitä. Jakson nähtyään sekä huvittaa että hävettää. Olemmeko me tosiaan noin outoa kansaa? Kyllä varmaan, mutta ainakin Anthony rakastui ruokiimme.
Katso klippejä ohjelmasta etukäteen täältä.
Anthony Bourdain maailmalla Jimillä sunnuntaisin kello 20.00 2.9. alkaen.