Testissä: Trivial Pursuit 2011

Pelkkää valoa

Muistatko lapsuuden joulut, kun joka vuosi hankittiin uusi lautapeli? Pictonary, Alias tai joku muu? Paljastan täten perheelleni etukäteen yhden kovan paketin sisällön: Trivial Pursuit Master 2011. Rakastan nippelitietoa ja kaikenlaista visailua, joten Trivial on suosikkipelini. Olen kuitenkin kyllästynyt kirjahyllystä löytyvän ikivanhan Trivialin Neuvostoliitto-aiheisiin kysymyksiin ja käsiin hapertuviin kysymyskortteihin. Päivitetty versio löytää testimme perusteella tiensä peli-iltoihin - ja joulupakettiin.

PLUSSAA

  • Kysymykset käsittelevät ilahduttavan ajankohtaisia asioita. Tosin niinkin ajankohtaisia, että historia-aihepiirissä on kysymys, joka käsittelee Muse-bändin levyn julkaisuvuotta. Kysymyksissä on myös hauskaa nostalgiaa ”Millä nimellä Twix-suklaa aiemmin tunnettiin?”
  • Kysymykset ovat kaikki ”aikuisten kysymyksiä”, koska peli on tarkoitettu yli 16-vuotiallle. Mukana on myös kuvakysymyksiä, jännää! (Kuvat eivät ole ns. ”aikuisten kuvia”, heh.)
  • Vastauksiin on lisätty kiinnostavaa lisätietoa, jolla pääsee pätemään ja joka avaa tietoa olennaisesti. Kysymyksen: ”Minkä maidossa on eniten rasvaa: hevosen, ihmisen vai poron?” vastaus oli: Poron maidossa on eniten, toiseksi eniten ihmisen ja hevosen maidossa vähiten. Jes, ei tarvitse kinastella tai syöksyä heti internetiin hakemaan lisätietoa. Vanhassa Trivialissa inhokkikysymys-vastaus oli ”Mitä päästäiselle tapahtuu talvella?” Vast: ”Se kutistuu”. Aivan, vastaus aiheuttaa enemmän kysymysmerkkejä kuin itse kysymys.

MIINUSTA

  • Nappuloita on muutettu! ”Piirakkapalat” ovat toki kätevämpiä eivätkä enää jää jumiin pyöreään nappulaan. Perinteisesti nappuloiden ronkkimisen kuitenkin kuuluu olla tuskallista. Lauta on onneksi ennallaan.
  • Uusi elektroninen vastausaikakello on ärsyttävä, äänekäs ja ihan turha. Se on tarpeellinen vain sen jonkun ärsyttävän pelikaverin kanssa joka pähkäilee ja pähkäilee ja pähkäilee vastaustaan...
  • Joissain monivalinnoissa on vastausvaihtoehtoja viisi kolmen sijaan. Aiheuttaa yhä enemmän lauseen  ”Niin siis mikä se kysymys oli?” toistelua.

LOPPUTULOS: Uusi Trivial Pursuit on voittajakamaa ja loistava ajanviete illanistujaisiin.

Pelataanko teillä jouluna? Mikä on sinun suosikkipelisi?

Kommentit

LiisaMaalla
Kivistössä

Pelataan! Tosin en vielä tiedä tarkalleen, että mitä mutta joku uus peli ois kyllä kiva. Kivistössä voiton vie tällä hetkellä vanha kunnon Kimble, se vaan toimii aina! Skip-Bo pelikortit ovat myös olleet niin kovassa käytössä, että kohta pitää varmaan ostaa uusi pakka.

MariMaalla
Kivistössä

Mulla tas on hirveä ikävä niitä vanhoja trivialin kysymyksiä, joissa piti yleistietää maailmasta eikä nippelitietää esim. salatuista elämistä tai barbeista. Meidän perhe on aikaa sitten lakannut trivialin pelaamisen uudehkoilla kysymyksillä, kun kukaan ei enää tunnu tietävän mitään ja peli ei lopu koskaan. Voin ostaa neuvostoliittopelin sulta kuleksimasta, niin saan rauhassa olla vanha ja aikaani seuraamaton!

Me pelataan joulunakin varmaan Skip-bota, joka on mahtava missä tinateessa tahansa.

Anna Karhubear
Pelkkää valoa

Liisa ja Mari, kiitos kommenteista! Ehkä säästelen neuvostokysymyspakkaa vielä hetkisen, tosiaan, sen nostalgia-arvo noussee vuosi vuodelta :) Sip-bo on mulle ihan vieras peli, pitäisköhän tutustua siihen?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.