Top 3 marraskuun laulut (kuuntele nämä räntäsateessa)

Marraskuu, julma, kylmä pimeä marraskuu on luovaa aikaa. Tai ainakin tämän kuukuaden mukaan halutaan nimetä aika paljon lauluja. Listasin mielestäni parhaimmat November-laulut erilaisiin tunnetiloihin. Listasta jäi  tarkoituksella ne kaikista tutuimmat November Rainin ja Marraskuun. Tuleeko muita November-marraskuubiisejä mieleen?

November on vanhan, rakastettavan raspikurkun Tom Waitsin ja sahan ulinan säestämä katkera tilitys siitä, kuinka kamala marraskuu onkaan. Ja kevättä odotellaan. "November has tied me to an old dead tree/Get word to April to rescue me." Sanopa hei muuta.

Kuuntele tämä, kun... tarvot loskassa työpaikalle liian liukkaissa kengissä. Ja talvilomaan on kuukausia, jouluun viikkoja ja viikonloppuun aivan liian monta tuntia.

Gorillazin rytmikäs November Has Come on astetta pirteämpi. Biisi käsittelee enemmänkin ajan kulumista... ja se ahdistava ajatus sopii mitä parhaimmin marraskuuhun!

Kuuntele tämä, kun... mietit: "Justhan se Flow-festari olikin, James Blaken keikka oli kyllä hyvä. Eiku siitä on jo kolme kuukautta. Eiku sehän oli vuosi sitten. Hitto mä olen vanha! Aika loppuu!"

The Nationalin mikä tahansa biisi olisi loistava marraskuukappale, mutta on heillä nimikkobiisinsäkin: Mr. November. Vaikka biisi luovutettiin USA:n presidentinvaaleissa Obaman kampanjaan (ja vaikka bändi on ilmoittanut kannattavansa demokraatteja), kappale ei kerro presidentistä. Tulkintojen mukaan se kertoo Englannin ja USA:n eroista tai megamokailusta ja sössimisen lopettamisesta. Olen viimeisen tulkinnan kannalla.

Kuuntele tämä, kun... kaipaat tsemppiä ja raivoa, jolla hiihtelet joulukuulle. "I won't fuck us over, I'm Mr November!" Kyllä tästä selvitään, suomalaisella sisulla! Siellähän ne joulun kulkuset jo jossain helkkäävät...

Kuva: The National official Facebook

Kommentit

marietta

Wyclef Jeanin Gone Til November. Okei, vanhaa ja jopa vähän noloa aikakautta, mutta oli oman aikansa kansallishymni ja kosketti niin kovasti joka kerta. Vieläkin mielestäni ihan hyvä veisu. Kuuntele tämä, kun haluat pikkuisen nyyhkyttää.

Ei liity marraskuuhun, mutta Earth, Wind & Firen September on yksi maailmankaikkeuden kovimmista biiseistä. Kuuntele silloin, kun on vaan pakko sheikata! :)

Anna Karhubear

Kuuntelin marietta just Gone Til Novemberia ja onhan siinä tosi herkkis meininki. Vanha ja nolo mutta HYVÄ! Pitäisikin tehdä ehkä postaus noista kaikista kuukausibiiseistä, hmm.

Kommentoi