Tuplajuusto, salaatilla.

salaatti.jpg

salaatti ennen tuplajuustottamista

Tuplajuustosalaatti syntyi, kun en osannut päättää, tekisikö ystävilleni halloumi- vai vuohenjuustosalaattia. Molempi parempi (ja hei, onhan tuplajuusto se hampurilaistenkin kuningas). Suolaiset juustot sopivat ihanasti makeiden hedelmien kanssa ja tryffeliöljy antaa perussalaattiin kivan säväyksen. Vihanneksina voi periaatteessa käyttää mitä vain, mutta pidin itse pohjan yksivärisenä ja kokosin suosikkini vihreistä kasviksista ja hedelmistä. Salaatti sopii hyvin yllättäviin illanistujaisiin, koska sen voi valmistella etukäteen ja koota nopeasti juuri ennen tarjoilua.

TUPLAJUUSTOA SALAATTIPEDILLÄ

  • Kahta eri salaattilaatua
  • Kurkkua
  • Avocado
  • Viinirypäleitä
  • Omena
  • Pähkinöitä (esim. cashew)
  • Tryffeliöljyä, suolaa, pippuria
  • Halloumijuustoa
  • Laadukasta vuohenjuustoa (mielellään isosta kiekosta)

Revi salaatti vadin pohjalle ja pirskottele päälle tryffeliöljyä ja kevyesti suolaa ja pippuria myllystä. Paloittele muut vihannekset suupaloiksi ja levitä ne sekä pähkinät päälle kauniisti. Viipaloi juustot ja paista nekuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua. Asettele salaatin päälle ja syö, kun juustot ovat vielä lämpimiä.

Ruokajuomaksi ystävä toi mainiota punaviiniä.

pullo_0.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma