Karavaani kulkee

Jaaha kuulkaa. Mitähän sitä? Aika perushommia. Tai no, perus ja perus. Lähinnä ollaan istuttu junissa, autoissa ja lentokoneissa. Liikuttu Ouluun, Helsinkiin, Kuusamoon, kotiin, kauppaan ja jumppaan. Pakattu ja purettu kasseja, kaiveltu kuivumaan uikkareita ja lämmitelty maitopulloja. 

Palle ei vielä oikein osaa liikkua ja olen tietty hikipinkoäitinä ollut siitä(kin) vähän huolissani. Mutta noita kännykkäräpsyjä kun selaa niin onhan se liikkunut kahdeksankuiseksi jo aika kiitettävästi ristiin rastiin. Ehkä hän siis vaan odottelee, että turvakaukaloon kasvaa pyörät, jotka rullailee hänen korkeuttaan kotonakin lelujen perään. Sen verran tiiviisti tuo britaxin rotjake on meidän karavaanin mukana kulkenut. 

talvi161.jpg

talvo162.jpg

Ouluun mentiin ihan kaksin junaillen ja siellä odotti ihan pian tarhantädiksi (mikä tosin on varmaan ihan väärä ja loukkaava nimi, varhaiskasvattajaksi siis) valmistuva isosisko, joka kierrätti Pallea asiaankuuluvasti yliopiston musiikin luennoilla ja kirjastoissa. Palle nukkui viikon päräyttävässä retkisängyssään viisineliöisen opiskelijasoluhuoneen lattialla, rakastui pingahtelevaan mikroon ja tädin appelsiiniloruihin. Kotiin tultiin täpötäydellä lentokoneella, jossa seuraa pitivät finnairin rapiseva oksennuspussi ja viereisen penkin pukumiehet. 

talvi16.jpg

Niin kuin kuka tahansa täysin tyhjäpäinen ja kädetön vanhempi, päätettiin sitten edellisestä reissusta selvittyämme ajaa Turusta Kuusamoon ja takaisin. Koska olihan se yöjunailu nyt ihan liian mukavaa. Kolmisenkymmentä tuntia autossa jätti sen verran pahat traumat turvakaukaloon köytetyistä vauvoista ja abc:n kahveista, etten ehkä liiku enää koko keväänä mihinkään. Mutta hei, olihan se Kuusamo nyt hieno! Tolkuttomat määrät lunta, löylynsihahduksia ja totaalisen hiljaisia öitä. Rukalla käytettiin J:n kanssa tarjolla olleet lapsenvahtiresurssit hyväksi ja karattiin sumuiseen tunturiin jäädyttämään varpaat ja tuhlaamaan opintolainat yhdeksän euron minttukaakaoon.

talvi163.jpg

Lähinnä ollaan kuitenkin tehty niitä perushommia. Syöty aamupaloja, pesty pyykkejä ja haahuiltu ympäriinsä työntäen vaunuja ja vetäen koiraa. Käyty vauvatreffeillä ihmettelessä ohi humahtavia vauvakavereita ja jumpassa hakemassa tuoreimmat räkätaudit.

Mietitty mihin se aika oikein menee ja laskettu minuutteja isän kotiintuloon. Kirottu lahkeeseen valuvaa pissaa, kotiin jäänyttä vaippaa ja kuolassa kitisevää vauvaa. Tanssittu aamuradion tahdissa Tehosekoitinta silmät aamuauringosta sirrillään. Anna tuulen puhdistaa, nostaa helmoja, heittää hiukset sekaisin. Kevätmyrskyn kastella, mekko liimata kiinni vartaloosi. Olet kaunis, ja maailma on sun. Laulettiin mukana. Tai ölistiin, kun ei kumpikaan osattu sanoja. 

kulttuuri matkat lapset
Kommentit (2)
  1. Juu kyllä se on ”lastentarhanopettaja”. Tai ”kasvatustieteiden kandidaatti” tarkemminkin. Vaiks kyl ”Varhaiskasvattaja” on kans ihan pähee!

    1. Musta se oli kans hyvä, käytän sitä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *