Kela ehkä kannattaakin Suomeen takaisin muuttoa

Päivitystä edelliseen postaukseen, jossa kiukkusin Kelan hitaasta toiminnasta ja siitä kuinka himskatin vaikeaa voi olla saada Suomen sosiaaliturvaan oikeudet takasisin muuttaessa Suomeen. Taisin höyrytä asiasta vähän turhankin kärkkäästi tuonne blogiin ja mollata Kelaa turhaan, sillä sainkin jo oikeudet Suomen sosiaaliturvaan. Eli korjaus edelliseen: Kela saattaakin kannattaa Suomeen takaisin muuttajia.

 

Aloitin perjantaiaamuni soittamalla Kelaan ja ties minne. Vaikka olinkin hiukan säikähtänyt siitä että en kuulu sosiaaliturvanpiiriin noinkin pitkään aikaan, yritin olla oikein mukava Kelan asiakaspalveluhenkilökunnalle, sillä itsekin puhelin-ja asiakaspalvelutyötä tehneenä tiedän a) kärttyinen ja inhottava asiakas ei hyödy yhtään kiukkuiluasenteellaan, päinvastoin. b) yleensä tämä asiakaspalvelija tekee kyllä parhaansa, mutta heidänkin kädet ovat hyvin sidotut ja he eivät säädä sääntöjä joiden mukaan toimivat.

 

Joka tapauksessa, koska ihmettelin miten päätöksen saanti pelkästä sosiaaliturvan palautuksesta voi kestää 3 kuukautta ja asiakaspalvelija ei tätä tiennyt, kysyinkin, että olisiko joku taho mihin voisin pistää kyselyä ja valitusta tai kannella siitä, että prosessi kestää näin järkyttävän pitkään. Sana kantelu taitaa olla aikamoinen mörkö, vaikka sen kuinka ystävällisesti ja pahaa tarkoittamatta sanoisi, sillä tämän puhelun jälkeen alkoi Kela pommittamaan minua puheluilla.

Henkilö, joka hoiti paperisotkujani Kelassa, otti minuun henkilökohtaisesti lopulta yhteyttä. ”Nii, siis mikä täs hommas oikee hiertää, tääl nää asiakaspalveluntytöt iha paniikis pistää mulle viestii”, taisi olla puhelun aloitus. Tästä alkoi oikein mukava ja hauska, mutta hyvin epä-kelamainen puhelu, jonka päätöksenä sain kuulla ”siis… häh… eiks siis kukaa oo muistanu sanoo sulle, et tää sun sosiaaliturvahomma on jo käsitelty. Jos mulle joku sanos et 3 kuukautta ni oisin et mitä hittoo” sekä ”joo, siis tää sun juttuhan on ihan tälläne 15 minuutin iisi juttu”.  Eli ah kiitos ihana Kela-mies nyt voin taas hengittää rauhallisena eikä korvistanikaan nouse enää savua.

 

suhteet oma-elama uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (1)
  1. Moikka. Mietin tässä miten minulle mahtaa käydä noissa toimistoissa, kun olen tosiaan ollut yli 15 vuotta pois Suomesta… Vielä olen Suomen kansalainen suomalaisella passilla, mutta maistraatissa on ollut jo kauan ranskalainen osoite. Taitaa se usein mennä sitä mukaa nämä asiat kuka niitä sitten sattuu hoitamaan, nopeammin tai hitaammin, olen monenlaisiin törmännyt monessa maassa… Silti toivoisin löytäväni Helsingistä töitä, jotta pääsisin helpommin alkuun uuteen elämään paluumuuttajana. Taidan vielä tehdä töitä muutaman kuukauden täällä Ranskanmaalla ja pistää sivuun sen verran, että pärjää alussa muutaman kuukauden, jos sattuu, ettei niitä töitä löydykään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *