Ladataan...
Perhe Koossa

No ei voi.

Yritin tehdä perheelleni maukasta lohicouscous-hässäkkää ja kaadoin puolihuolimattomasti jo vartin kiehuneiden vihannesten sekaan couscousin. Outoa, ei turpoa. Ja haisee vähän oudolle.

Katsotaanpa purkkia uudestaan. Jaaaa, vai seesaminsiemeniä. Aloitetaan siis alusta.

Jotenkin hirveän samannäköiset pakkaukset, höh.

Kaiken kaikkiaan elämämme on helpottunut huomattavasti, kun pikku-Koo on saanut siirtyä kanssamme samaan ruokaan. Samalla myös meidän ruokavaliomme on terveellistynyt huomattavasti.

Ei enää

  • liikaa suolaa
  • valmiiksi marinoituja lihoja
  • nopeita puolivalmisteita
  • ”syödään vaan leipää” –päiviä

ja paljon enemmän

  • vihanneksia
  • kalaruokia
  • vähärasvaista ruokaa
  • tuoreita elintarvikkeita.

Pikku-Koo syö lämpimän aterian kaksi kertaa päivässä, minä ja iso-Koo vain kerran. Tämä tarkoittaa sitä, että tyttäremme syö edellispäivänä tehtyä ruokaa myös seuraavana päivänä lounaaksi.

Tällä hetkellä pikku-Koolla on uskomattoman hyvä ruokahalu (äitinsä on ollut lapsena jär-kyt-tä-vän nirso). Hän syö tavallista kotiruokaa jopa samankokoisia annoksia kuin minä. Mihin mahaan, kysyn usein. Tyttäremme kun on aina kulkenut painossa -10-käyrällä.

Jos ruokaa jää vielä yli, pakastan sen sopivina annoskokoina. Näin pakastimessa on aina myös hätävararuokaa. Pikku-Koo kun ei suostu syömään lusikallistakaan kauppojen valmissoseita.

Ainoa ongelma on se, että minulta alkavat loppua ideat kesken. Pyöritän samoja helppoja arkiruokia, joihin kaipaisin jo vaihtelua. Olisiko teillä jakaa kanssani joku helppo, nopea ja hyvä resepti koko perheelle? Vaihdokkina annan tämän ihanan hedelmäisen kookosbroilerohjeen, jota me kaikki rakastamme:

600 g broilerin fileesuikaleita

1-2 rkl öljyä

1-2 rkl currya

1 tölkki kookosmaitoa

1 rkl soijakastiketta

hiven suolaa, kalafondia ja mustapippuria

1 tölkki säilöttyjä mangoviipaleita

1 banaani

3 rkl cashewpähkinöitä

tuoretta basilikaa

Paista broilerit öljyssä. Sekoita joukkoon curry. Lisää kookosmaito, soija sekä suolaa, fondia ja mustapippuria. Keitä noin 5 min. Valuta mangoviipaleet ja paloittele ne ja banaani. Lisää hedelmät ja kiehauta kastike. Ripottele päälle rouhitut pähkinät ja suikaloitu basilika. Tarjoa riisin kanssa.

Ladataan...
Perhe Koossa

"Hauva!" "Ei kulta, saukko." "Hauva!" "Se on jakkihärkä" "Hauva!" "Karhu kulta, karhu." "Hauva!" "Selvä, sovitaan sitten niin. Hauvahan se on tämäkin." 

Vietimme hetki sitten viidennen hääpäivämme romanttisesti koko perheen voimin Ähtärin eläinpuistossa. Olin ollut paikassa viimeksi ekaluokkalaisena luokkaretkeläisenä ja pelkäsin saapuvani 80-90-luvun yleisönsuosikin nuhjuisille raunioille.

"Hauva!"

Mutta paikka olikin ihastuttava! Koko eläinpuisto kulkee metsän keskellä järven ympäristössä. Muutaman kilometrin mittainen reitti tuntui luontopolun ja eläintarhan välimallilta. Joka paikassa tuoksui ihana metsä (ja toki eläinten p*ska) ja auringossa kimalteleva järvi oli turhankin houkuttelevan näköinen hellepäivänä.

Eläimiä näkyi paljon paahteesta huolimatta. Suosikkejani olivat villeinä leikkineet saukot ja karhut, joiden luokse saavuimme sopivasti ruokinta-aikaan. (Kannattaa muuten ottaa selvää eläintarhan aikatauluista ja yrittää tähdätä häkkien luokse ruokinta-/infoaikaan.)

"Hauva!"

Rakas yksivuotiaamme koki eläintarhan kuitenkin melko yksitoikkoiseksi. Häkki toisensa jälkeen oli täynnä "hauvoja". Isompia, pienempiä, karvaisia ja karvattomia, mutta "hauvoja" kaikki tyynni. Yksitoikkoisuus ei kuitenkaan näyttänyt haittaavan, jokainen "hauva" oli ihmeellinen ja aiheutti riemukkaita kiljahduksia.

"Hauva!"

Eläinpuistoon olisi voinut tuoda omat eväät (matkalla oli jopa kaasugrillejä!), mutta me suuntasimme lounaalle viereiseen Mesikämmeneen. Ihan kelpo paikka sekin.

Tänne tullaan uudestaankin. Ehkä ensi kesänä häkeistä löytyy muitakin eläimiä.

Ladataan...
Perhe Koossa

... kesäpolskijoiden vanhemmille.

Jos lapsi kakkaa ulkoammeeseen, älä kippaa vesiä jätöksineen viereiseen kukkapenkkiin.

Se

a) alkaa haista aika tymäkälle helteisessä ilmassa

ja

b) kerää pihaan järkyttävän määrän kärpäsiä.

************

Kun aloitimme vauvauinnit, luin jostakin, että lapsi ulostaa veteen vain äärimmäisen stressaantuneena. No, minusta pikku-Koolle iski vain hemmetinmoinen p*skahätä.

Ladataan...

Pages