Ei enää mansikkamargaritoja

sekoitin.jpg

Ostimme aikoinaan tämän sekoittimen ihania drinksuja varten. Sekoittimessa pyöri mansikkamargarita jos toinenkin, mutta eipä pyöri enää.

Ei, vaikka laite on nyt käytössä lähes joka päivä.

Pikku-Koo on syönyt soseruokaa nyt pian kolme viikkoa, ja ainakin vielä olen jaksanut tehdä kasvis- ja lihasoseet itse. Mansikkamargaritakoneemme on juuri sopivan kokoinen mössöjen pyörittämiseen.

Viimeksi tarjolle valmistettiin tällaista:

perunat.jpg

Ensin keitettiin potut, luumut, omenat, kesäkurpitsa ja possu.

ruoka.jpg

Huh, just mahtui!

ruoka3.jpg

Ja tällaista siitä tuli. Ei ehkä maailman houkuttelevimman näköistä, mutta upposi. Loput pakattiin Minigrip-pusseissa pakastimeen.

Ohje oli tämä:

Possupata

100 g sianlihaa, esim. fileetä tai kinkkua

300 g perunaa

200 g kesäkurpitsaa

1,5 omenaa

5 kuivattua, kivetöntä luumua

3 dl vettä

1. Pyyhi liha talouspaperilla ja paloittele.

2. Pese, kuori ja paloittele perunat, kesäkurpitsa ja omenat. Huuhtele luumut.

3. Kiehauta vesi. Pane liha- ja perunapalat sekä luumut kiehumaan 10 minuutiksi.

4. Lisää kesäkurpitsa- ja omenapalat. Keitä 15 minuuttia.

5. Soseuta kypsät raaka-aineet keitinveden kanssa.

(Ohje: Kotiruokaa vauvalle, Päivi Enarvi ja Jaana Koskenniemi, Otava 2012)

 

Nyt kiehumassa ovat porkkanat ja kukkakaali. Sur-rur vaan!

suhteet oma-elama hyva-olo ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.