Ei enää mansikkamargaritoja
Ostimme aikoinaan tämän sekoittimen ihania drinksuja varten. Sekoittimessa pyöri mansikkamargarita jos toinenkin, mutta eipä pyöri enää.
Ei, vaikka laite on nyt käytössä lähes joka päivä.
Pikku-Koo on syönyt soseruokaa nyt pian kolme viikkoa, ja ainakin vielä olen jaksanut tehdä kasvis- ja lihasoseet itse. Mansikkamargaritakoneemme on juuri sopivan kokoinen mössöjen pyörittämiseen.
Viimeksi tarjolle valmistettiin tällaista:
Ensin keitettiin potut, luumut, omenat, kesäkurpitsa ja possu.
Huh, just mahtui!
Ja tällaista siitä tuli. Ei ehkä maailman houkuttelevimman näköistä, mutta upposi. Loput pakattiin Minigrip-pusseissa pakastimeen.
Ohje oli tämä:
Possupata
100 g sianlihaa, esim. fileetä tai kinkkua
300 g perunaa
200 g kesäkurpitsaa
1,5 omenaa
5 kuivattua, kivetöntä luumua
3 dl vettä
1. Pyyhi liha talouspaperilla ja paloittele.
2. Pese, kuori ja paloittele perunat, kesäkurpitsa ja omenat. Huuhtele luumut.
3. Kiehauta vesi. Pane liha- ja perunapalat sekä luumut kiehumaan 10 minuutiksi.
4. Lisää kesäkurpitsa- ja omenapalat. Keitä 15 minuuttia.
5. Soseuta kypsät raaka-aineet keitinveden kanssa.
(Ohje: Kotiruokaa vauvalle, Päivi Enarvi ja Jaana Koskenniemi, Otava 2012)
Nyt kiehumassa ovat porkkanat ja kukkakaali. Sur-rur vaan!