Operaatio pakastimen täydennys
Lomalta saavuttuamme huomasin pikku-Koon ruokavarantojen olevan auttamattomasti vähissä. Pakastimessa oli vain seitiä eri muodoissaan (yhden päivän kokkailujen tulokset. Kukaan ei ollut kertonut minulle, että pakasteseiti on yksi valtava möykky. Siitä piti sitten tehdä kaikenlaista.) ja muutama muu yksittäinen sosepurkki tai -pussi.
Niinpä kuluneen viikon projektina on ollut flunssan selättämisen lisäksi pakastimen täydennys. Olen kokannut vauvalle
- jauheliharisottoa (täysjyväriisiä, porkkanaa, kesäkurpitsaa, palsternakkaa, purjoa, paistijauhelihaa, pakastemaissia, rakuunaa),
- kalkkunacouscousia (couscousia, kalkkunaa, porkkanaa, palsternakkaa, herneitä, maissia, purjoa),
- bataattikalkkunaa (bataattia, kalkkunaa, kesäkurpitsaa, maissia)
- possupataa (sianlihaa, perunaa, kukkakaalia, parsakaalia, selleriä).
Vielä jääkaapissa odottelee aineet
- italialaiseen broilerpataan (porkkanaa, selleriä, purjoa, broileria, tomaattia, tummaa makaronia, herneitä, ananasmurskaa)
- ja jauhelihakeittoon (porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, perunaa, purjoa, jauhelihaa, persiljaa).
Projekti kuulostaa hankalammalta kuin mitä se on ollut. Samoista aineista on tehty samalla ruoka myös meille aikuisille. Pikku-Koon pöperöt on vaan jätetty suolaamatta ja pahemmin maustamatta. Ja toki sitä täytyy edelleen vähän soseuttaa.
Nyt on taas hetkeksi syötävää.
(Osa ohjeista kirjasta Kotiruokaa vauvalle, Päivi Enajärvi ja Jaana Koskenniemi, Otava 2012, osa omasta päästä)