Ei enää mansikkamargaritoja

sekoitin.jpg

Ostimme aikoinaan tämän sekoittimen ihania drinksuja varten. Sekoittimessa pyöri mansikkamargarita jos toinenkin, mutta eipä pyöri enää.

Ei, vaikka laite on nyt käytössä lähes joka päivä.

Pikku-Koo on syönyt soseruokaa nyt pian kolme viikkoa, ja ainakin vielä olen jaksanut tehdä kasvis- ja lihasoseet itse. Mansikkamargaritakoneemme on juuri sopivan kokoinen mössöjen pyörittämiseen.

Viimeksi tarjolle valmistettiin tällaista:

perunat.jpg

Ensin keitettiin potut, luumut, omenat, kesäkurpitsa ja possu.

ruoka.jpg

Huh, just mahtui!

ruoka3.jpg

Ja tällaista siitä tuli. Ei ehkä maailman houkuttelevimman näköistä, mutta upposi. Loput pakattiin Minigrip-pusseissa pakastimeen.

Ohje oli tämä:

Possupata

100 g sianlihaa, esim. fileetä tai kinkkua

300 g perunaa

200 g kesäkurpitsaa

1,5 omenaa

5 kuivattua, kivetöntä luumua

3 dl vettä

1. Pyyhi liha talouspaperilla ja paloittele.

2. Pese, kuori ja paloittele perunat, kesäkurpitsa ja omenat. Huuhtele luumut.

3. Kiehauta vesi. Pane liha- ja perunapalat sekä luumut kiehumaan 10 minuutiksi.

4. Lisää kesäkurpitsa- ja omenapalat. Keitä 15 minuuttia.

5. Soseuta kypsät raaka-aineet keitinveden kanssa.

(Ohje: Kotiruokaa vauvalle, Päivi Enarvi ja Jaana Koskenniemi, Otava 2012)

 

Nyt kiehumassa ovat porkkanat ja kukkakaali. Sur-rur vaan!

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Hyvä olo

Arjen romantiikkaa

Ennen lasta kävimme iso-Koon kanssa usein konserteissa, teattereissa, elokuvissa tai ulkona syömässä. Tapoja on täytynyt muuttaa pienen rakkaan saavuttua täydentämään kotiamme. Mutta nautiskelua ei ole tarvinnut unohtaa.

Nykyään asiat tehdään kotona Pikku-Koon mentyä yöunille kahdeksan maissa. Joku ihana sarja Netflixistä, sauna ja herkullista ruokaa joko ravintolasta haettuna tai itse tehtynä.

Eilen päädyimme tekemään herkkumme itse ja voi nam!

latty2.jpg

Ensin lättyjä suolaisella täytteellä (kylmäsavulohta, mätiä, punasipulia ja smetanaa)…

latty1.jpg

… ja sitten makealla (vaniljajäätelöä, kermavaahtoa, suklaakastietta ja strösseleitä).

Maha täynnä oli mukava rojahtaa sänkyyn, kuunnella vielä hetki pikku-Koon suloista hengitystä ja nukahtaa suussa vieläkin punasipulin ja kalan maku.

Suhteet Ruoka ja juoma Rakkaus Mieli